Hjelp brannskadde barn i Afrika CBWCF | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Notodden/Telerosa

Forsiden > Telemark > Notodden/Telerosa

Hjelp brannskadde barn i Afrika CBWCF

Vi er nå på vårt 3. år i distriktsprosjektet vårt for de brann- og sårskadde barna og ungdommene i Afrika. 

Her er 5 historier om barn og voksne som er hjulpet I løpet av året:

Tesfaye-3_small

Tesfaye er fra Gamogofa regionen, Wurchilema. Han er nå 12 år gammel. Tesfaye ble utsatt for en flammeskade da han bare var 8 måneder gammel.

Det var åpen grue i huset hvor de laget mat. Moren gikk ut noen få minutter, og Tesfaye var nær gruen. Han hadde krabbet mot bålet, og tatt i det med sin høyre arm.

Han ble med en gang fraktet til helsesenteret og fikk bandasje. Men senere fikk armen sammenvoksninger ved albuen med kontrakturer.

Nylig ble foreldrene til Tesfaye anbefalt at gutten deres burde bli behandlet av CBWCF, da de møtte en forelder som selv hadde en brannskadet gutt som var til behandling hos CBWCF sitt team.

Dette var skrevet 30. august 2017, og da hadde Tesfaye nylig fått sin første operasjon for sine brannskader av legene ved CBWCF.

 

Semira_small

  

 

Semira er fra Harar regionen, Diredawa. Semira og moren hennes er husløse, og de sover ute, på en veranda.

En uke tidligere, mens de sov, kom en hyene og beit tak i hodet til Semira. Moren og folkene rundt våknet opp, og strevde med å få løst Semira fra hyenens grep. Til sist, fikk de løs Semira fra hyenen.

Men hun var alvorlig såret i hodet av hyenebittet. Halve hodeskallen og ansiktet var spist av hyenen. Hun hadde også mistet hennes venstre øye.

Semira ble fraktet til det næreste sykehuset, og ble derfra øyeblikkelig sendt videre til Cure hospital for å få hjelp av CBWCF.

Plastikkirurg ved Children’s Burn & Wound Care Foundation ga henne nødvendige operasjoner. Hun hadde intensiv behandling og oppfølging av CBWCF teamet.

Etter behandlingene har Semira hatt bra rehabilitering, og hun har kunnet dra tilbake i en bedre tilstand.

Bekele Before

Bekele after surgery

   

      

 

Bekele er fra Walita, Sodo i Etiopia. Han var bare 2,5 år da han var utsatt for en brannskade. Nå er han blitt 40 år.

Han husker ikke noe fra ulykken, men moren hans har fortalt at klærne hans tok fyr, og han fikk en alvorlig brannskade. Han fikk sårstell på to sykehus, men fikk sammenvoksninger på halsen og nedover venstre overarm.

Han kom i 2017 til Mother Theresa Center i Addis Abeba, og fikk da kontakt med Children’s Burn og på Cure hospital ble han operert.

Sammenvoksningene ble løst opp, hudtransplantasjoner gjort, og han fikk operasjoner og sårstell for å kunne bli så bra som mulig.

Han ble fulgt opp i en måneds tid, og da kunne han dra hjem igjen til gården sin der han dyrker søtpotet, en type banan, og grønnsaker. Han har 3 barn.

   

Feysel_small

Feysel fikk en flammeskade forårsaket av åpen ild da han var 2 år gammel. Da bodde han i Silte, Werabe regionen, på landsbygda ca. 200 km fra Addis Abeba.

Feysel husker ikke hvordan han brant seg, men broren hans forteller oss (Children’s Burn & Wound Care Foundation) historien.

 Feysel var kun 2 år, og tok handen sin inn i den åpne flammen. Det brant i grua fordi det ble kokt mat. På den tiden fikk han ingen behandling for dette, så hans fingre grodde sammen og de fikk kontrakturer.

Når en nabo nå ser dette, forteller naboen foreldrene hans at Feysel burde dra til Cure Hospital for å få hjelp. Dette gjorde de, og Feysel kom til Addis Abeba,

og hans første finger ble løst opp og operert av lege av stiftelsen Children’s Burn & Wound Care Foundation.

  

Mesel-006_small

Mesel er fra Gonder regionen, Hibinet. Hun fikk en flammeskade da hun var et barn. Hun husker ikke ulykken selv, men som foreldrene forteller, var hun sammen med bestemoren i huset.

Det var en åpen ild hvor de forberedte matlaging. Bestemoren så ikke Mesel som gikk mot bålet, og hun falt inn i flammene. Hennes høyre hånd ble sterkt forbrent.

De tok henne til et lokalt sykehus hvor hun fikk bandasjer på sårene. Senere fikk hånden, albuen og fingrene sammenvoksninger og kontrakturer.

Nylig kom hun til Addis Abeba for å besøke tanten sin, og naboene der foreslo for henne å dra til Cure hostpital.

På Cure har Mesel fått løst opp kontrakturene, fått operasjoner av CBWCF, og er nå i stor bedring.

Mesel gikk på skolen i 3. klasse, men hun sluttet på grunn av mobbing for 3 år siden.

Mesel lovet nå og fortsette på skole og utdanning, når undervisningen starter igjen, etter hun er ferdig med brannskadebehandlingen.

 

Til alle Lionsmedlemmer i distrikt MD 104 D4

Tusen takk til alle i distriktet vårt som er med på å gi av våre midler til de som trenger det så sårt! Denne hjelpen kommer fram. Vi har hjulpet rundt 30 barn og unge dette året til et nytt liv!

Vi regner i år rundt 6-8000 kr i gjennomsnitt for å hjelpe et barn.

Vi er nå på vårt 3. år i distriktsprosjektet vårt for de brann- og sårskadde barna og ungdommene i Afrika. Hjelpen distriktet vårt i Lions gir, betyr at et nytt liv kan starte for de som får hjelp.

Det betyr også mye for familie og samfunn å hjelpe den enkelte. Etter hudtransplantasjoner, operasjoner der sammenvoksninger og kontrakturer blir behandlet, kan de klare seg mer selv. De kan gå på skole, få utdanning og få verdigheten tilbake.

Vi har fått e-post fra CBWCF med mange historier med både bilder og fortellinger om pasienter som Children’s Burn & Wound Care Foundation (CBWCF) har operert og behandlet med våre Lionsmidler.

Noen av disse historiene legger vi ved her som eksempler på hvilken hjelp vi er med på å gi gjennom dette IR-prosjektet.

CBWCF har sengeplasser på MCM hospital og Cure hospital i Addis Abeba. De har også reist ut til et par andre områder i Etiopia og operert. Forrige uke var dr. Einar Eriksen invitert til Sierra Leone av leger ved et sykehus der.

Det er for første gang i historien blitt operert fire brannskadde barn i dette landet. (Disse operasjonene går ikke av våre Lionsmidler). 

Sierra Leone er det 6. landet i Afrika hvor CBWCF nå har operert alvorlig brann- og sårskadde med hudtransplantasjoner og nødvendige operasjoner.

Fra 7.-9. november 2017 var H.M Kronprins Haakon og H.M Kronprinsesse Mette-Marit på offisielt besøk i Etiopia. På dagen med fokus på helse, ble dr. Einar Eriksen med Children’s Burn & Wound Care Foundation nevnt av foredragsholder.

Det ble vist bilder og fortalt fra arbeidet som utføres av CBWCF. Den norske Ambassadøren i Etiopia hadde invitert Children’s Burn & Wound Care Foundation til å være med disse dagene.

Både styreleder Hans Petter Schjelderup og dr. Einar Eriksen, med frue, deltok på forskjellige arrangementer.

Brannskade- og sårskadearbeidet som utføres av Children’s Burn er det ingen andre som gjør i disse områdene. Mange blir hjulpet nettopp på grunn av deg, og det du bidrar med i Lions!

Vi er stolte av å være Lions og kunne hjelpe de som trenger det så sårt!

Vi i Lions Club Notodden Telerosa og Lions Club Notodden retter en stor takk for bidraget fra hvert enkelt medlem, klubb og distrikt. Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår, fylt med muligheter for å hjelpe videre!

 

For Lions Club Notodden og Lions Club Notodden/Telerosa sitt IR-prosjekt;

 

Ingrid Gurine Strand, Notodden 16.12.2017