Walk and run på Notodden arrangert av Lions ga 140.000 kroner til barn i Etiopia | www.lions.no

Notodden/Telerosa

Forsiden > Telemark > Notodden/Telerosa
Walk and run på Notodden arrangert av Lions ga 140.000 kroner til  barn i Etiopia

GA ALT: Ingrid Strand Lien i Lions club Notodden/Telerosa sammen med 90 år gamle Ruth Johanne Haavaag. Haavaag gjennomførte fem runder i løypa med sin rullator og var løpets desidert eldste.

200 løp til inntekt for brannskadde barn

Nærmere 200 personer deltok i torsdagens «Walk and run»-arrangement på Notodden, som ble arrangert av Lions-klubbene på Notodden. Totalt ble det samlet inn over 140.000 kroner under arragementet.

Som navnet tilsier måtte deltakerne enten løpe eller gå noen runder i Notodden sentrum, og før start hadde deltakerne samlet inn penger fra sponsorer. Enten ved at sponsorene skulle gi en viss sum per runde deltakerne gikk/løp eller ved at sponsorene ga en konkret sum.

Løpet ble arrangert til inntekt for Children´s Burn Care foundation, en stiftelse for brannskadde barn i Etiopia som ble startet i 2007 av Hans Petter Schjelderup og Einar Eriksen. Stiftelsen har sitt utspring i Harstad.

– Overveldende og fantastisk

Ingrid Strand Lien i Lions Club Notodden/Telerosa, er rørt over engasjementet fra privatpersoner og bedrifter både under dagens engasjement og i dagene og ukene i forveien.

– Engasjementet har vært stort hele veien. Mange lokale bedrifter, lag og foreninger har sponset med mange penger. Men også mange privatpersoner. Det har vært overveldende og helt fantastisk, sier Strand Lien.

Butikkene har også de siste ukene hatt bøsser i butikkene som har blitt fylt opp, og det har vært andre arrangementer tilknyttet arrangementet.

Gjennomførte med rullator

Både små og store deltok under torsdagens arrangement. 90 år gamle Ruth Johanne Haavaag gjennomførte fem runder i løypa med sin rullator og var løpets desidert eldste.

– Alle gjør sitt for å bidra. Da jeg ankom startområdet klokken 16 i dag kom det en mann med en sjekk på 1.000 kroenr. Han sa at kona hadde samlet inn penger og egentlig skulle delta, men at hun måtte på jobb. Da er det utrolig moro at pengene kommer fram likevel, sier Strand Lien.

Det ble også auksjonert bort et maleri i regi av Rotary og dette var det Notodden idrettsråd som fikk kloa i, etter at de bød 10.000 kroner.

140.000 kroner

Etter torsdagens arrangement fikk arrangørene vite det foreløpige anslaget for hvor mange penger som ble samlet inn. Og summen var så overveldende at Strand Lien måtte ta til tårene.

– Vi fikk vite at det var minst 135.000 kroner som er samlet inn. Da måtte jeg bare sette meg ned for og stortute. Det er helt utrolig hvor mange folk som har stått på og hvor mange som har bidratt til dette. Igjen må jeg bare si at det er fantastisk, sier Strand Lien.

Ble brannskadet i 1998

Strand Lien ble selv brannskadet i 1998, og selv om hun fikk transplantert hud slik at skadene i dag ikke er veldig synlige slet hun med psykiske skader i mange år.

– Jeg ble redd for mye og torte ikke å la barna mine delta på alt mulig. Jeg vet hvordan det er å bli brannskadet, og det har vært forferdelig å høre historiene fra Etiopia hvor man ikke har de samme medisinske mulighetene, sier Strand Lien som legger til at torsdagens innsamling vil hjelpe mange brannskadde barn i Etiopia.

– For disse pengene vil rundt 20 barn kunne få et nytt liv. Og det er helt herlig å tanke på.