Nittedal | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Nittedal

Forsiden > Akershus > Nittedal

Nyheter

John Ivar overtar Nittedal Lions Club

På klubbens siste møte, den 4. juni, takket president Trond Nedrebø for et godt og aktivt år for Nittedal Lions Club.  

Nytt styre:

 Det nye styret er: president John Ivar Rygge, visepresident Erland Vestli, kasserer Arne Prestegård, sekretær Tove Reinfjord og klubbmester Kai Olav Kirkeby. Trond Nedrebø forsetter i styret som past president. Per O. Anthonsen fortsetter som WEB-redaktør.

John Ivar Rygge har også i 2018-19 hatt vervet som soneleder i vår sone 7 som omfatter klubbene i Sørum, Skedsmo, Aurskog-Høland, Fet, Lillestrøm, Nedre Romerike, Romerike Skanse og Strømmen.

Vemund Digernes er klubbens kontaktperson for skoleopplegget «Mitt valg».

Fra årsrapporten fremkommer det at klubben per dato har 31 medlemmer. To medlemmer har dessverre avgått med døden i perioden. Flere potensielle medlemmer er på gang, etter sommerferien.

Mitt valg

 Mye penger, har gått til skoleopplegget «Mitt valg». Her har klubben avholdt en rekke kurs for barnehager og skoler i bygda. Ytterligere nye kurs er avtalt gjennomført til høsten.

Grunntanken bak Lions sitt undervisningsprogram «Mitt valg», er at det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne. Annica Øygard fra Nittedal, er daglig leder for stiftelsen «Mitt valg» i Lions Norge.

Juleaksjonen 2018

Årets juleaksjon har vært et samarbeidsprosjekt der Lions Club Nittedal, Nittedal Røde Kors, Nittedal Frivilligsentral, Mental Helse Nittedal, NAV Nittedal og KIWI på Hagan har deltatt.

Julegavene ble samlet inn via KIWI på Hagan som satte opp et juletre og pyntet av barn fra  en barnehage. Den 13.desember ble det delt ut fruktkurv med gavekort på kr. 500,- til 50 familier. NAV var ansvarlig for å finne de familiene som skulle motta gavene.

Andre prosjekter

Prosjekt Takknemlighet, i regi av Utekontakten i Nittedal, har også i år fått støtte fra Lions Nittedal.

Klubben har en fast avtale med Blindeforbundet på Romerike om kjøring av blinde til de månedlige medlemsmøtene på Skjetten.

Nittedal Lions var også aktivt med i den årlige TV-aksjonen.  både med penger og personell.

Totalt har Lions Nittedal bevilget vel kr. 150.000,- til alle prosjekter i dette året.

Inntekter

Pengene kom inn til klubben gjennom salg av strøsand, Tulipanaksjonen og bingooverskudd.

Klubben takker også alle sine grasrotspillere gjennom Norsk Tipping. Dessuten får klubben støtte av Sparebank 1 stiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal.

 

Røde Fjær 2020

I 2020 skal Lions Norge igjen gjennomføre Røde Fjær aksjonen, med innsamlingsmål Beitostølen. Oppstart i november 2020.

Sommeravslutning 4.juni på Sørskogen

Fiskalåret 2018/19 avsluttes på Sørskogen - som vanlig. Datoen er tirsdag den 4. juni.

Kjører opp via Sagtomta kl 1830.

Vi møtes på Sørskogen kl 1900. Her blir det påfyll av væske for de som har gått eller syklet opp bakkene. Det er egen væske for bilkjørere.

Selve møte starter som vanlig kl 1930:

Trond leder oss gjennom møtet. John Ivar gjennomgår årsmeldingen og Asbjørn trekker oss gjennom det godkjente reviderte regnskapet. 

Presidentskifte gjennomføres. !

Noen retningslinjer for det neste året gjennomgås......

Forslag til nye medlemmer......alltid aktuelt.

Rapport fra Norges bingoforbunds generalforsamling ved Per.

Menyen på Sørskogen: tradisjonell kost med rømmegrøt og spekemat, samt noen (nye) skrøner hører alltid med i hyggelig selskap.

John Ivar sender ut en egen invitasjon.

Grasrotandelen: Klubben har nå 26 spillere  - kjempefint. Per 18.mai er kontoen på kr. 5209,- hvilket er litt under fjoråret. Spill mer på lotto og tipping !!

Tulipanaksjonen 27.april 2019

Med hjelp av tulipaner lærer barn og unge å ta gode valg!

Lions sin årlige tulipanaksjon var sist lørdag den 27.april. Inntekten er øremerket undervisningsprogrammet MITT VALG, som mange skoler og barnehager i Nittedal allerede bruker.

Mange forbinder Lions med «Nei til narkotika». Opplegget rundt MITT VALG er langt mer enn det, nemlig å skape et godt oppvekstmiljø for barn og unge uten mobbing eller annen risiko-adferd.

MITT VALG er et pedagogisk og fleksibelt program som lærere, barnehageansatte og trener i idrettslagene bruker for å styrke barnas sosiale og emosjonelle kompetanse. Tusenvis av barn- i Norge – får hver dag trening i å ta ansvar, kommunisere, få økt selvtillit, ta beslutninger og sette seg mål. Siden 1990 har øver en million barn og unge fått muligheten til å være med på programmet i vårt land.

Gjennom Tulipanaksjonen finansierer Lions deler av kursingen i barnehager, skoler og idrettslag.                             

2800 tulipaner

Nittedal Lions Club, hadde bestilt 2800 tulipaner til fordeling på bedrifter og publikum. Tulipanene ble «solgt» for kr. 100,- per bunt. Nær alle buntene ble solgt. Været virket inn på salget, sola kom opp etter hvert. Et lite restparti ble gitt bort til Skytta bo- og servicesenter og Døhli aldres- og sykehjem etter aksjonen. Nytt av året, er oppfordring til kjøp av tulipaner via Facebook. Dessuten gjennom førte flere medlemmer dørsalg på fredag kveld. En rekke bedrifter hadde også forhåndsbestilt levering på fredag.

Bruttoinntekten ble vel kr. 33 .000,- Dagens mangel på kontanter, ble løst med Vipps. Med hjelp av dette bidraget vil Lions Club Nittedal tilby flere kurs i Nittedal kommune. Det anbefales at de voksne deltar i MITT VALG kurs, med profesjonelle instruktører, hvert tredje år sikre at programmet kommer barna til nytte.

Videre utvikling av MITT VALG

LIONS sitter på et supert program, som nå videreutvikles i henhold til rammeplanen for barnehagene og den nye lærerplanen for skoler som iverksettes i 2020. Helsedirektoratet støtter videreutviklingen av programmet med kr 3.500.000 i 2019. Det viser at fagmyndighetene også verdsetter programmet.

Husk klubbmøte 7.mai kl 1930 hos Ellco!

Neste klubbmøte blir som vanlig i kantinen til Ellco trykk kl 1930 den 7.mai.

Det kommer to gjester med hver sine temaer:

Sykepleierstudent Karoline Sønsterudbråten kommer og forteller fra sitt studieopphold i Ghana. Klubben har sponset noe av hennes opphold i landet.

Dessuten kommer daglig leder i UngNorge Eivin Sundal og orienterer om det arbeidet de gjør, og som vi skal samarbeide med.

Sommeravslutningen blir som tidligere på Sørskogen tirsdag den 4.juni i tradisjonell stil. Mer info kommer senere.

Husk også at det er Lions miljødag lørdag 4.mai.

Tulipanaksjonen lørdag 27.april

Lørdag den  27.april - er det årets viktigste dag – tulipanaksjonen! Årets mål er å selge 2800 tulipaner i Nittedal.

Lionsmedlemmer vil stå på utsalgssteder ved Åneby, Mosenteret, Hagansenteret og på Gjelleråsen. Tulipanene selges for kr. 100,- per bunt med 8 blomster. Får vi solgt alle, gir dette et bidrag på nær kr. 35.000,- til prosjektet «Mitt Valg» i år. En rekke bedrifter har også kjøpt inn tulipaner til sine ansatte. På landsbasis er målet vel 1 million tulipaner ( 10,5 millioner) forteller aksjonsleder Erik Nordby.

Inntekten går uavkortet til forebyggende arbeid blant barn og unge i bygda. Motto for aksjonen er «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne». De unge vet mye om narkotika, men ikke nok om å ta de riktige valgene. Et godt barnehage, skole- og læringsmiljø er viktig for å styrke barns sosiale kompetanse.

Univisningsprogrammet «Mitt Valg» er utviklet av LIONS, og brukes i bygdas i bygdas barnehager og skoler. Tusenvis av barn og unge får hver dag i Norge trening i å ta ansvar, kommunisere, få økt selvtillit, ta beslutninger og sette seg mål. Hensikten er å skape et best mulig oppvekstmiljø for barn og unge uten mobbing eller annen problemadferd.

Gjennom Lions Tulipanaksjonen finansieres dette arbeidet.

Neste aksjonsdag blir allerede lørdag den 4.mai i samarbeid med Nittedal kommune. Det legges opp til en ryddeaksjon langs Niteelva.

Klubbmøte 2.april på Sporveismuseet kl 1830

Aprilmøtet i klubben blir på Sporveismuseet på Majorstua (Vognhall 5) den 2. kl 1830 (merk tiden).

Adressen er Gardeveien 15, 0363 Oslo. For oss som kommer fra Nittedal, er det enklest å ta toget til Oslo S og T-banen opp til Majorstua st.

Eller kjøre bil ned til Grorud T-bane st. og deretter direkte bane til Majorstua. Gå Sørkedalsveien et par kvartaler og vips kommer du til Gardeveien.

Det er begrenset parkering i området rundt museet.

Dersom det blir en kald dag, bør vi kle oss godt, fordi hallen er ikke oppvarmet.

Museet har hatt tilholdssted på Majorstua siden 1985, og inneholder vogner og objekter fra kollektivtrafikken i og rundt hovedstaden, helt fra 1875 og til idag.

Dersom du finner ut at det passer med mat/kaffe etter møtet, er det en rekke tilbud i området.

John Ivar sender ut påmeldingsliste !

Neste klubbmøte 5.mars kl 1930

Det et nytt klubbmøte tirsdag den 5. mars!

Kveldens gjest er Dr. Sient. Meterologi Knut Hartsveit. Til daglig ansatt hos Kjeller Vindteknikk.

Han vil snakkes om " Vær og klimaendringer i Nittedal". Knut bor nemlig i Nittedal, så dette føler han selv på kroppen....

I tillegg har vi invitert Eivind Sundal fra UngNorge til et 10 minutters innlegg.

Opptak av nytt medlem.

Rapport angående økonomi, komiteene og styresaker.

Vi sees til tirsdag!

Kryss også av for aprilmøtet den 2 i kalenderen. Da skal vi til Sporveismuseet på Majorstua. Påmelding kommer.

Klubbmøte tirsdag 5.februar 2019 kl 1930 - Ellco trykk

Tirsdag den 5. februar kommer "Prosjekt takknemlighet" og forteller om sine opplevelser i forbindelse med camp i Ungarn i 2018. Eventuell ny bevilgning til sommeren 2019 ?

Dessuten kommer rådmann i Nittedal Finn Christian Brevik og forteller om sitt syn på frivilligheten i bygda. Dette blir spennende innlegg.

Hvordan følger vi opp Per Kristen Gislebergs innspill på julemøte? Les gjennom utsendte foiler!

Valgkomiteen rapporterer om nytt styre for 2019/2020 .

Bevilgninger - støtte. Innkomne søknader.

HUSK: Kryss av i kalenderen for Tulipanaksjonen lørdag den 27. april 2019 !! 

Husk klubbmøte 8.januar 2019 kl 1930

Soneleder John Ivar Rygge er invitert og han vil gi en  orientering om aktuelle saker i Distriktet.

Juleaksjonen 2018 - sluttrapport.

Aktiviteter i utlandet ?

IRC-ansvarlig i klubben?

Minner om Tulipanaksjonen 27.april 2019!!

Julemøte torsdag den 6.desember kl 1830 - NIL-huset

Klubbens julemøte blir også denne gangen lagt til NIL-huset på Mo. Møtet er den 6.desember kl 1830 (merk dag og klokkeslettet).

Vi starter med den tradisjonelle julemiddagen fra Askepott med ribbe etc. etc. Måltidet avsluttes som vanlig med riskrem og rødsaus.

Øl med/uten, rødvin og akevitt pluss mineralvann følger også med.

Opptak av nye medlemmer...

Trond tar en gjennomgang av året som har gått, pluss noen få klubbsaker. 

Juleaksjonen 2018: Gavekort på kr. 500,- som økologisk støtte til trengende familier i Nittedal. Gjensidige stiftelse (gjennom LIONS Norge) har gitt oss det søkte bidraget !! Prosjektgruppa må komme i fart omgående for å nå tidsfristen - 23.desember. Fordeling av arbeidsoppgaver....

Kaffe og kaker ++ i sittegruppene eventuelt litt dans til slutt.

Fritidskonsulent Per Kristen Gisleberg (Nittedal kommune) forteller om aktuelle fellesprosjekter fremover.

Egenandelen er satt til kr. 400,- per stk pluss at alle må kjøpe et lodd til kr.100,-  Medlemmene må også denne gangen ta med en gevinst hver.

I tillegg blir det gevinster fra festbordet -> blomster. Samt noen overraskelser fra forbund og næringslivet i området.

John Ivar har sendt ut melding om bindende påmeldingen medio i november.

Vi sees til fellesstart den 6.desember kl 1830 på NIL-huset. Forventet målgang ca. kl 2300.

Husk klubbmøte 6.november kl 1930 hos Ellco

Ukene går fort og det er allerede klubbmøte igjen den 6.november. Stedet er som vanlig Ellco trykk på Gjelleråsen kl 1930.

Kveldens inviterte gjest er Trond Nordby, 75 år (fetter av Erik N). Trond N er norsk historiker og statsviter. Han er professor i statsvitenskap ved UiO.

Dagens tema er:" Norsk parlamentarismes fremvekst 1870-1905, og dens videre utvikling opp mot idag".

Dagens agenda ellers er:

Økonomi

BINGO for 2019 er innvilget !

Mental Helse - et kort innlegg.

Mitt-Valg konferansen. Rapport ved Vemund.

Juleaksjonen 2018 (NAV, Frivilligsentralen,Røde Kors, Mental Helse og LIONS) Oppgavefordeling og pengesøknad.

Bevilgninger fra styret: TV-aksjonen kr. 2900,- Ridderrennet 2019 Beito kr. 3000,-

Presidenten fra 2006/7 Svein Kristoffersen er død. Gave (demensforeningen) på kr. 500,- sendt til hans båre på Kongsberg.

Kryss ellers av i kalenderen følgende datoer:

torsdag den 6.desember - Per Kristen Gisleberg er invitert og sagt ja.

tirsdag den 2. januar - Soneleder John Ivar Rygge er invitert og sagt ja!

tirsdag den 5.februar - Prosjekt Takknemlighet og rådmann i Nittedal Finn Christian Brevik kommer og forteller om frivilligheten i dalen.

tirsdag den 5. mars - Knut Hartsveit snakker om værtender....om vær og vind .

tirsdag den 2.april- klubben besøker Sporveismuseet på Majorstua . Mer info kommer senere. Med ledsagere.

tirsdag den 7.mai - styret arbeider med tema.

tirsdag den 4.juni - årsavslutning på Sørskogen i tradisjonell stil

Neste klubbmøte er 2.oktober kl 1930 hos Ellco Trykk

Agendaen for møte er:

Minnestund etter Arne Sømhovd.

Opptak av nytt medlem: Ebbe C. Hansen

Økonomirapport

Rapport fra Miljøaksjonen den 22.september

Søknader/bevilgninger

Forslag til møteprogram framover. 

Et par medlemmer forteller litt om seg selv. Trond sender et hint i forkant til de aktuelle...

Vellykket miljøaksjon langs Niteelva

Nittedal Lions Club gjennomførte en vellykket ryddeaksjon lørdag den 22. september langs Niteelva.

Etter et par dager med kraftig vind og regn var elva "flom"stor, men lørdagen var det knallfint vær.

Leder Per Kristen Gisleberg fra Nittedal kommune, sendte ut 16 aktive søppelsamlere med start fra Måsan-bro og sørover. Her var det lite søppel å finne. Tre kanoer var også med på aksjonen. Beklageligvis gikk en rundt.  Men alle tre i kanoen, kom seg kvikt på land. Alle trengte en dusj og klæsvask etterpå.

Etter en times tid dro gjengen nordover i retning Rotnes bro. Her var det mye mer skrot og søppel. Alt fra GPS utstyr til sykkel. Også brukerutstyr (narkotika) ble funnet bak de store industribyggene på Rotnes. 

Aksjonen startet kl 1000 og ble avsluttet før kl 1500. Inklusiv bespisning av grillpølser etc.

Neste miljøaksjon blir i mai 2019.

Arne Sømhovd er død!

Minneord

Arne Sømhovd

 

Arne Sømhovd døde tirsdag 11. september, 74 år gammel. Lions Club Nittedal har i ham mistet et aktivt og samfunnsengasjert medlem. Arnes interesser spant over et vidt felt, og Lions i Nittedal fikk nyte godt av hans kreativitet og gode ideer. Han var president i klubben i to perioder, i 1987-1988 og i 2001-2002. Arne bidro på en solid og byggende måte i styre- og klubbarbeidet og i klubbens mange arrangement, blant annet i alle Røde Fjær-aksjonene.

Arne Sømhovd kom med i Lions Club Nittedal i 1977 og hadde ved sin bortgang over 40 års medlemskap. Han vant manges hjerter med sin væremåte, sin lune humor og muntre og direkte replikk, men også gjennom sitt engasjement for saker han brant for og trodde på.

I mer enn 50 år var Arne Sømhovd opptatt av å fremme skole- og amatørmusikken, men fant også tid til å engasjere seg i lokalpolitikken.

Da Lions i Nittedal markerte sitt 25-årsjubileum i 1996, var han den selvskrevne toastmaster.

Litt av hvert

Hei igjen dere!

Siste klubbmøte møtte 26 medlemmer av 29 ! The best ever!

Miljøaksjonen i Nittedal er satt til lørdag den 22.september. Fremmøtested angis senere, men planen er å rydde Niteelva fra brua på Mo og sørover.

Aksjonen blir i samarbeid med Nittedal kommune (Per Kristian Gisleberg).

Bingo søknad for 2019 er innsendt til OKBingo. Avventer svar.

Styre arbeider med foredragsholdere. Forslag på den nye rådmannen, Trond Nordby, Rolf Olsen og værtrender.....

Julemøtet blir torsdag den 6.desember på NIL-huset! Kryss av datoen allerede nå! 

Husk klubbmøte tirsdag den 4.september kl 1930

Høstens første klubbmøte blir tirsdag den 4.september kl 1930 hos Ellco Trykk.

Agendaen for møte kommer fra Trond senere, men hovedsakene blir:

- Minnestund for Øyvind. Ved Trond og Per

- Sparebankstiftelsen Lunner Jevnaker Nittedals gavedryss - klubben fikk kr. 5000,- etter trekning blant 51 lag og foreninger!! Per

- Økonomi ved Asbjørn

- Møteplaner fremover og temaer. Trond

- Skoleprosjekt om frivillighet. Vemund

- Vinlotteri.....

Vi sees til tirsdag !!

Øyvind er død

Øyvind Knutsen døde 16.august 2018 etter lang tids sykdom. Han ble bare 55 år gammel.

Øyvind ble tatt opp som medlem i klubben januar 1997. Han sluttet trofast opp om klubben vår, og var en ivrig deltager på møtene, også etter at han ble syk. Det ble mange års kamp mot kreften. Men dette til tross, var han alltid i godt humør. Han spredde ofte latter og glede blant sine Lions venner. Vi vil savne Øyvind på klubbmøtene framover.

Lions Club Nittedal, vil alltid huske Øyvind for hans innsats - spesielt som aksjonsleder for Røde Fjær 2004. Dette var til inntekt for kreftsenteret Montebello ved Mesnalia. Klubben er takknemlige for den tiden vi fikk sammen med han.

Våre tanker går i disse vanskelige dager til Janicke, Emilie og Sandra.

Øyvind skal gravlegges fra Strømmen kirke på onsdag den 29. august kl 1000.

Neste klubbmøte er 4.september kl 1930 - Ellco Trykk

Sommeren er på gang ! Helt siden starten av mai....værrekorder og minimalt med nedbør. En lykke for de fleste. Med jorda skriker etter vann.

Dyrk gode venner og gode minner. Vær deg selv og tenk godt om andre.

Grasrotandelen passerer kr. 8700,- og vi var en kort tid oppe i 21 spillere. Men per dato er vi nede igjen på 20.

Vår nye DG Per Erik Sørensen har valgt som motto: Lions bygger broer!

God sooommer og vi sees tirsdag den 4.september kl 1930 hos Ulf/Ellco trykk 

Alle tok gjenvalg for 2018-2019

Alle tok gjenvalg i Nittedal LIONS Club

På klubbens siste møte, den 7. juni, takket president Trond Nedrebø for et godt og aktivt år for Nittedal Lions Club.

 Hele styret fortsetter. Visepresident Erland Vestli, kasserer Asbjørn Fredriksen, sekretær John Ivar Rygge og klubbmester Ulf Egedius. Vemund Digernes forsetter i styret som past president. Per O. Anthonsen fortsetter som WEB-redaktør.

John Ivar Rygge har også vernet som soneleder i vår sone 7 som omfatter klubbene i Sørum, Skedsmo, Aurskog-Høland, Fet, Lillestrøm, Nedre Romerike, Romerike Skanse og Strømmen.

Vemund Digernes er klubbens kontaktperson for skoleopplegget «Mitt valg».

Fra årsrapporten fremkommer det at klubben per dato har 30 medlemmer. Flere potensielle medlemmer er på gang, etter sommerferien.

Mitt valg

Absolutt mest penger, har gått til skoleopplegget «Mitt valg». Her har klubben avholdt en rekke kurs for barnehager og skoler i bygda. Ytterligere nye kurs er avtalt gjennomført til høsten.

Terje Rasmussen, Vemund Digernes og John Ivar Rygge deltok på «MITT VALG» konferansen  september 2017.

Grunntanken bak Lions sitt undervisningsprogram «Mitt valg», er at det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne. Annica Øygard fra Nittedal, er ansatt som daglig leder for stiftelsen «Mitt valg» i Lions Norge.

Andre prosjekter

Prosjekt Takknemlighet, i regi av Utekontakten i Nittedal, har også i år fått støtte fra Lions Nittedal.

Klubben har en fast avtale med Blindeforbundet på Romerike om kjøring av blinde til de månedlige medlemsmøtene på Skjetten.

Nittedal Lions var også aktivt med i den årlige TV-aksjonen – i 2017 «UNICEF», både med penger og personell.

Totalt har Lions Nittedal bevilget vel kr. 130.000,- til alle prosjekter i dette året.

Inntekter

Pengene kom inn til klubben gjennom salg av strøsand, Nittedal Guiden, Tulipanaksjonen og bingooverskudd.

Klubben takker også alle sine grasrotspillere gjennom Norsk Tipping. Dessuten får klubben støtte av Sparebank 1 stiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal.

Røde Fjær 2020

I 2020 skal Lions Norge igjen gjennomføre Røde Fjær aksjonen, med innsamlingsmål Beitostølen.

Sommeravslutning på Sørskogen 7.juni 2018

Fiskalåret 2017/18 avsluttes på Sørskogen - som vanlig. MEN merk at datoen er torsdag den 7. juni.

Kjører opp via Sagtomta kl 1830.

Vi møtes på Sørskogen kl 1900. Her blir det påfyll av væske for de som har gått eller syklet opp bakkene. Det er egen væske for bilkjørere.

Selve møte starter som vanlig kl 1930:

Trond leder oss gjennom møtet. John Ivar gjennomgår årsmeldingen og Asbjørn trekker oss gjennom det godkjente reviderte regnskapet. 

Presidentskifte -> Trond fortsette et år til !

Noen retningslinjer for det neste året gjennomgås......

Forslag til nye medlemmer......alltid aktuelt.

Rapport fra Norges bingoforbunds generalforsamling ved Per.

Menyen på Sørskogen: tradisjonell kost med rømmegrøt og spekemat, samt noen (nye) skrøner hører alltid med i hyggelig selskap.

Si ifra omgående til John Ivar om du kommer eller ikke.

LIONS bremser mobbing og rus med tulipaner

LIONS bremser mobbing og rus med tulipaner

Lions  sin  årlige tulipanaksjon var sist lørdag den 28.april. Inntekten er øremerket undervisningsprogrammet MITT VALG, som flere skoler i Nittedal benytter. Elevstøttene i ungdomsskolene er en del av  MITT VALG.

Mange forbinder Lions med «Nei til narkotika». Opplegget rundt MITT VALG er nok langt mer enn det, nemlig å skape et best mulig oppvekstmiljø for barn og unge uten mobbing eller annen problem adferd.

MITT VALG er et pedagogisk og fleksibelt verktøy for lærere og barnehageansatte for å styrke barnas sosiale kompetanse. Tusenvis av barn- i Norge – får hver dag trening i å ta ansvar, kommunisere, få økt selvtillit, ta beslutninger og sette seg mål. Siden 1990 har nesten en million barn og unge fått muligheten til å være med på programmet i vårt land.

Gjennom Tulipanaksjonen finansierer Lions dette arbeidet.                             

2800 tulipaner

Nittedal Lions Club, hadde bestilt 2800 tulipaner til fordeling på bedrifter og publikum. Tulipanene ble «solgt» for kr. 100,- per bunt. Nær alle buntene ble solgt, men det sure været virket inn på salget. Et lite restparti ble gitt bort til Skytta bo- og servicesenter og Døhli aldres- og sykehjem etter aksjonen

Bruttoinntekten ble vel kr. 35 .000,- Dagens mangel på kontanter, ble løst med Vipps.

Videre utvikling av MITT VALG

LIONS sitter på et supert program, som nå videreutvikles med henblikk på dagens behov. Takket være midlene Lions samlet inn gjennom Røde Fjær aksjonen i 2015, skjer det nå en forskningsbasert evaluering av MITT VALG. En digitaliseringsprosess er også på gang, samt en videreutvikling av alle programmene for å legge til flere leksjoner med dagsaktuelle temaer barna kan diskutere i klasserommet. Temaer som integrering og det flerkulturelle, globale samfunnet blir stadig viktigere. Det samme gjelder seksuell trakassering og bildedeling. Mye av dette er med i programmet allerede, men vi kan videreutvikle temaene enda bedre takket være et trygt økonomisk fundament. Helsedirektoratet økte i 2017 den økonomiske støtten til MITT VALG med 90 % til 2,5 MNOK. Det viser at fagmyndighetene også verdsetter produktet.

Tulipanaksjonen den 28.april

Lørdag er det LIONS tulipanaksjonen

I morgen er det årets viktigste dag – tulipanaksjonen! Årets mål er å selge 2800 tulipaner i Nittedal.

Lionsmedlemmer vil stå på utsalgssteder ved Åneby, Mosenteret, Hagansnteret og på Gjelleråsen. Tulipanene selges for kr. 100,- per bunt med 8 blomster. Får vi solgt alle, gir dette et bidrag på nær kr. 35.000,- til prosjektet «Mitt Valg» i år. En rekke bedrifter har også kjøpt inn tulipaner til sine ansatte. På landsbasis  er målet vel 1 million tulipaner forteller aksjonsleder Erik Nordby.

Inntekten går uavkortet til forebyggende arbeid blant barn og unge i bygda. Motto for aksjonen er «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne». De unge vet mye om narkotika, men ikke nok om å ta de riktige valgene. Et godt barnehage, skole- og læringsmiljø er viktig for å styrke barns sosiale kompetanse.

Univisningsprogrammet «Mitt Valg» er utviklet av LIONS, og brukes i bygdas i bygdas barnehager og skoler. Tusenvis av barn og unge får hver dag i Norge trening i å ta ansvar, kommunisere, få økt selvtillit, ta beslutninger og sette seg mål. Gjennom Lions Tulipanaksjonen finansieres dette arbeidet.

Neste aksjonsdag blir allerede lørdag den 5.mai i samarbeid med Nittedal kommune. Det legges opp til en ryddeaksjon langs Nitelva.

Maimøtet er den 8 på Eidsvoll kl 1800

Mai møte blir på Eidsvold i selve bygningen!

Vi møtes kl 1800. Omvisning, enkel servering og et kort klubbmøte. Selvfølgelig med samboere!

John Ivar sender ut egen påmelding . Vi må samkjøre i biler. Kjøretid ca. 45 minutter fra Rotnes

Eidsvoll 1814 – seks uker som formet Norge: Den handler om de store begivenhetene på Eidsvoll våren 1814 som endret Norge for all ettertid, og la grunnlaget for det norske demokratiet.

112 menn møttes i Eidsvollsbygningen til Norges første folkevalgte forsamling, og i løpet av seks uker ga de landet en grunnlov, erklærte Norge som selvstendig nasjon etter over 400 år i union med Danmark og valgte en konge for landet.

Møtene skjedde i Carsten Ankers herskapelige hjem, og omvisningen viser også de mest karakteristiske og flotte rommene i Eidsvollsbygningen.

Klubbmøte 3.april kl 1930 Ellco trykk

Neste klubbmøte blir umiddelbart etter påske - tirsdag den 3. april kl 1930 på Ellco trykk.

Kveldens foredragsgjest er Hugo Parr. Han skal snakke om temaet "Fornybar energi". Spennende...

Ellers på agendaen blir det selvfølgelig litt økonomi, Mitt Valg og aktiviteter i sone og distrikt!

Trond introduserer hunden LC Nittedal Bisquit som vi har gitt til Lions Førerhundskole.

Fødselsdags markering og kanskje noen nye medlemmer kan gi en kort introduksjon om seg selv (etter avtale).

NBNB: Sett av lørdag den 5. mai. Da blir det ryddedag langs Niteelva.

Tulipanaksjonen er lørdag den 28.april !!!

LC Nittedal kjøper førerhund

 

Nittedal Lions Club har bevilget kr. 25 000,- til Lions Førerhundeskole. Pengene er benyttet til anskaffelse av en valp til skolen. Klubbens hund har fått navnet LC Nittedal Bisquit. Den er nå ferdig utdannet og levert til sin bruker til stor glede og hjelp for denne.

 

LIONS Førerhundskole 

 

Skolen har opp gjennom årene levert nesten 550 hunder. Normalt har vi utdannet og levert cirka 12 hunder i året, hvilket utgjør omtrent 1/3 av det årlige behovet i Norge. Men den gjeldende leveringsavtalen med NAV gir Lions anledning til å levere 10.

 

Det å utdanne førerhunder er en ganske omstendelig prosess. Det begynner med innkjøp av valper eller å drive avl fra egne avlstisper. Så settes hundene ut til fórverter til de er ca. ett år før treningen kan begynne. Full opptrening tar omtrent et halvt år.

Blinde som ønsker hund, søker om dette til NAV. Før de kan tildeles en hund må de delta på et forkurs ved en av førerhundskolene i Norge. Nå er det kun Lions Førerhundskole som er gitt i oppdrag av NAV å gjennomføre slike kurs! Etter forkurs kan den blinde bli tildelt en hund, og må da gjennomgå et samtreningskurs med denne. Under de 3 ukene samtreningskurset varer bor den blinde på skolen sammen med hunden. Så skolen er også internat når kursene pågår.

 

Etter fullført opplæring må den blinde med sin hund (ekvipasjen) gjennom en godkjenningsprøve i regi av NAV. Deretter skal instruktøren hjelpe brukeren med sin nye hund på hjemstedet slik at de blir tryggere. Deretter har skolens ansvar for å følge opp brukeren de første årene etter tildeling.

  

Skolen har i dag 5 faste instruktører. I tillegg til det å gi hunder og brukere nødvendig opplæring, skal disse også følge opp brukerne med jevnlige besøk på sine hjemsteder de første par årene etter at de har fått hund. Dette er krav fra NAV for å sikre at brukerne får full nytte av sine hunder.

Neste klubbmøte 6.mars kl 1930

Klubbmøte den 6.mars er på NIL - klubbhuset. Med samboere!!

Kveldens foredragsholder er Øyvind Myhre fra Polet på MO. Han kommer til å trekke oss gjennom 4 røde og 4 hvite viner, alle fra Frankrike. Vi skal også lære oss å spytte ut vinen mellom hver prøve (om du ønsker det !)

Det serveres et enkelt måltid. I forbindelse med vinsmakingen blir det noe snacks og vann.

Agendaen ellers er opptak av et nytt medlem - Kai Olav Kirkeby. Litt økonomi, Mitt valg, sand og handlenett. 

Den etterspurte listen over alt vi har gitt penger til de siste årene, er nå klar. Asbjørn legger fram bevilgningene fra 2012/2013 og fram til idag. Sum over kr. 800 000,- !!!

Egenandelen blir kr. 200 ,- per person - inklusiv et lodd. John Ivar sender ut egen påminnelse med konto for innbetaling til klubbkassa før møtet.

NBNB: Fiskalårets siste klubbmøte blir torsdag den 7.juni - selvfølgelig på Sørskogen. Kryss av allerede nå i kalenderen.

Prosjekt Takknemlighet i Nittedal

Prosjekt Takknemlighet var på LIONS sitt klubbmøte den 6. februar for å fortelle om sine opplevelser fra fjorårets ungdoms leire i Ungarn.

Prosjektet er et ungdomsinitiativ i regi av Utekontakten i Nittedal. Gruppa består av ungdom i aldersgruppen 17-24 år. Tanken bak er at ungdommene får et mer utadrettet fokus og ser sin egen situasjon i et nytt perspektiv.

Lions Club Nittedal bevilget også i år kr. 10 000,- til ungdomsleir i Ungarn sommeren 2018.

Rift etter LIONS strøsand i Nittedal

Årets vinter har vært perfekt for salg av ski- og skøyteutstyr, samt salg av strøsand.

Det er veldig glatt på fortau og oppkjørsler om dagen. LIONS gjør en innsats for å forebygge lårhalsbrudd og andre fallskader på glatta.

I Nittedal selges strøsand på MAXBO og på bensinstasjonen i Hakadal.

Totalt er det hittil i år solgt over 600 sekker med strøsand. Rekorden på en dag har vært nær 150 sekker. Vinteren fortsetter og klubben kommer til å ha flere dugnadskvelder med fylling av sandsekker i ukene fremover.

Inntekten av sandsalget går uavkortet til klubbens aktivitetskasse, slik at også disse inntektene kan brukes til støtte i bygda. Spesielt nevnes skoleopplegget   «Mitt valg» som benyttes på en rekke av bygdas barne- og ungdomsskoler.

Klubbmøte tirsdag 6,februar kl 1930 hos Ellco Trykk

"Prosjekt takknemlighet" kommer på dette klubbmøtet for å fortelle om sommerens leir i Ungarn. De starter kl 2000.

Ellers blir det mer om økonomi og tilbakemelding fra komiteene.

Ref fra en vellykket sandaksjon - 250 nye sekker er på lager og 522 er fakturert så langt i denne sesongen.

Opptak av nye medlemmer: Kai Olav Kirkeby og Jorunn Helene Rønningen pluss eventuelt en til som gir tilbakemelding 5. februar.

Litt fra stormøtet på Rygge den 3. februar.

Minner om tulipanaksjonen lørdag den 28. april !!

Klubbmøte 2. janunar 2018 kl 1930 hos Ellco trykk

Husk at vi starter året 2018 med et klubbmøte på første hverdag etter nyttår!

John Ivar har invitert vår DG Svein J. Lie til møtet og han har sagt ja!

Møteplanen ellers er gjennomgang av forslaget til organisering av klubben - fordeling av alle klubbmedlemmene i komiteer.

Videre litt om ny Sandaksjon - 212 sekker levert hittil i år. Oppfølging av gangstien (bro) ved Gnisten og mer om plast/miljøaksjonen/handlenett

Eventuelt kurs i Facebook arbeid legges etter ordinært klubbmøte, og er et frivillig tilbud.

Julemøte 5.desember kl 1830 på NIL-huset

Klubbens julemøte blir også denne gangen lagt til NIL-huset på Mo. Møtet er den 5.desember kl 1830 (merk klokkeslettet).

Vi starter med den tradisjonelle julemiddagen fra Askepott med ribbe etc. etc. Måltidet avsluttes som vanlig med riskrem og rødsaus.

Øl med/uten, rødvin og akevitt pluss mineralvann følger også med.

Trond tar en gjennomgang av året som har gått, pluss noen få klubbsaker. Han har lovet å være rask.

Kaffe og kaker ++ i sittegruppene eventuelt litt dans til slutt.

Driftsleder Narvestad fra Tertitten borettslag kommer. Han var misfornøyd sist han var på klubbmøte. Lyden var ikke god nok, dessuten har våre samboere også behov for å treffe driftslederen, sier han.

Egenandelen er satt til kr. 400,- per stk pluss at alle må kjøpe et lodd til kr.100,-  Medlemmene må derfor denne gangen ta med en gevinst hver.

I tillegg blir det gevinster fra festbordet -> blomster. Samt noen overraskelser fra forbund og næringslivet i området.

John Ivar sender ut melding om bindende påmeldingen senere i november.

Vi sees til fellsstart den 5.desember kl 1830 på NIL-huset. Forventet målgang ca. kl 2300.

Neste klubbmøte er den 7.november kl 1730 på Gnisten

Klubbmøtet den 7. november er med ledsagere!

Møtested er Gnisten i Hakadal. Daglig leder Aaste Føllesdal inviterer på middag kl 1730!!
Aaste gir oss en orientering om Miljøhuset Gnisten under middagen. Etter middag blir det omvisning.

Agendaen for resten av møtet er ikke klart ennå, men det blir litt om Førerhundskolen og fadderbarn.

Dessuten håper vi om nytt fra arbeidsgruppa som ser på vårt lokale miljøprosjekt.

Neste klubbmøte er 3.oktober kl 1930 hos Ellco trykk

Neste klubbmøte er tirsdag den 3. oktober kl 1930 hos Ulf på Gjelleråsen.

Agendaen er nå klar. Det blir noe fra Mitt valg konferansen på Olavsgaard og presidenttreffet i Rygge. Begge var på lørdag 16 september.

Møteplanen for fiskalåret sendes ut av John Ivar .

Forslag til innsamlingsmål - Røde Fjær 2020 - fra oss: Lions Førerhundsskole.

For å rette litt opp i klubbkassa, blir det fremover på møtene vinlotteri !! Husk kontanter!

Bingosøknad for 2018 er innsendt.

Fadderbarn ? Styret innstiller på det.

Datoen for hjertestarterkurset er nå klart: torsdag den 19. oktober kl 1800 på Røde Kors huset i Hakadal. Kursleder er Bjørn Grov (nestleder i RK Nittedal).

Det er plass for 7-8 medlemmer av Lions. Totalt kan det være 15 personer, men Hjertetrimmen kommer også med 7-8 trimmere.

Dersom du ønsker å være med på kurset, gi Per A en kort tilbakemelding. Samboere er også velkommen!

På møtet kommer kanskje Odd Natvig D-YCEC og snakker om Lego Lige.

Kryss allerede nå av for novembermøtet den 7. Da er vi invitert til Miljøhuset Gnisten kl 1730 NBNB. Full middag og omvisning av Aaste Føllesdal. Selvfølgelig også med ledsagere!!

Husk klubbmøte tirsdag 5. september kl 1930 !

Fiskalåret starter med klubbmøte tirsdag den 5.september kl 1930 hos Ellco Trykk A/S på Gjelleråsen.

På agendaen for det første møtet står følgende:

- Lions etiske norm

- Økonomien

- statusrapport fra Mitt Valg - fremtidige kurs i 2017 - møte på Olavsgaard 16-17 september. John Ivar og Vemund deltar - flere som ønsker å være med ??

- møtevirksomheten høsten 2017 og program for møtene - besøkssteder (forslag mottas med takk !)

- Nittedalsguiden og hva skjer videre?

- kurs i bruken av Hjertestarter i regi av Røde kors ( i samarbeid med Hjertetrimmen)

- presidenttreff  16.september i Moss/Rygge - Per A deltar

Lions er med for å holde Norge rent - Lions Club Nittedal

Se video-snutten fra oppryddingen LC Nittedal hadde langs Nitelva. Å bedre miljø er en 100-års jubileumsaktivitet og et fremtidig satsingsområde for Lions. 

Sommeravslutning på Sørskogen 6.juni 2017

Fiskalåret 2016/17 avsluttes på Sørskogen - som vanlig.

Kjører opp via Sagtomta kl 1830.

Vi møtes på Sørskogen kl 1900. Her blir det påfyll av væske for de som har gått eller syklet opp bakkene. Det er egen væske for bilkjørere.

Selve møte starter som vanlig kl 1930:

Vemund og John Ivar gjennomgår årsmeldingen og Asbjørn trekker oss gjennom det reviderte regnskapet.

Presidentskifte - Trond overtar vervet fra Vemund.

Trond drar opp noen retningslinjer for det neste året......

Forslag til nye medlemmer......

Rapport fra Norges bingoforbunds generalforsamling ved Per.

Menyen på Sørskogen: tradisjonell kost med rømmegrøt og spekemat, samt noen (nye) skrøner hører alltid med i hyggelig selskap.

Si ifra omgående til John Ivar om du kommer eller ikke.

Husk klubbmøte 2.mai kl 1900 på Markerud

Neste klubbmøte blir med samboere den 2. mai kl. 1900 på Markerud gård!

Markerud er en 200 år gammel lystgård bygget av Collettfamilien på tidlig 1800-tallet. I dag er Markerud et kulturhus og selskapslokale. Huset har hatt en turbulent historie og i 2005 var det sterkt forfallent. Området består i dag av en vakker nyrestaurert hovedbygning, en historisk hage omgitt av et beitet kulturlandskap.

Hvordan komme til Markerud?

med buss: Buss 301/302. Stoppested Markerud. Hvit gårdsport som ses fra holdeplassen leder til alleen til hovedinngangen.

med bil: Kommer du fra Gjelleråsen, kjør forbi Hagan senter på høyre side og Bjønndalen bruk på venstre side. Da ser du Markerud gård på høyre hånd, men du må kjøre litt videre for å komme inn på Kirkeveien. Ta av første vei til høyre og deretter igjen første vei til høyre. Kjør denne opp til ende og du er på tunet på Markerud gård.

MEN det er kun fire plasser på tunet. Parkering er også mulig på plassen til Bjønndalen bruk (etter avtale med Markerud gård ANS). Eller ved tunnelåpningen eller i området rundt PRIX butikken.

med sykkel: det er gode sykkelveier både langs RV4 og gjennom marka.

Neste klubbmøte er 4.april kl 1930 hos Ulf på Ellco

 På neste klubbmøte- den 4.april - er det opptak av to nye medlemmer:

Aaste Føllesdal og Raymond Johansen.

Tema ellers er et innlegg av Velferdsteknologiambassadør Per.

Han vil informere om hva teknologien kan hjelpe den enkelte med i hverdagen. Dette gjennom teknologisk assistanse som igjen bidrar til økt trygghet, sikkerhet, sosial deltagelse, mobilitet og fysisk/kulturell aktivitet. At vi skal mestre egen livssituasjon og klare oss selv i størst mulig grad, er det grunnleggende idealet. Vi har også et egen ansvar for å planlegge alderdommen. Velferdsteknologi kan være en del av denne planleggingen. Men da trenger vi mer kunnskap om hva teknologien kan bety i våre liv.

Driftsleder Narvestad i Tertitten borettslag har også lovet å komme innom på møtet.

– Hvorfor avslutter kommunen et prosjekt med bare gode resultater? - Lions Club Nittedal

I 2008 startet Nittedal kommune sitt folkehelsearbeid, og etter et folkemøte om det gode liv for alle i Nittedal fant kommunen ut at frivillighet var noe av det viktigste for innbyggerne.

Neste klubbmøte er 7.mars kl 1930 hos Ulf på Ellco

Denne gangen kommer demenskoordinator i Horten kommune - Sylvi Jacobsen - for å snakke om tema demens.

Hun har gjennom sin praksis bistått personer med demens og pårørende i alle faser av sykdommen gjennom samtaler, oppfølging og henvisning.

Videre gir hun god veiledning, opplæring og tilrettelegging for ulike tilbud som aktivitetstilbud, velfredsteknologiske løsninger og dagaktiviteter.

Sammen med personen med demens og pårørende, finner hun frem til ulike tilbud.

Horten kommune har følgende tilbud til personer med demens og deres pårørende:

- lunsjgruppe for yngre personer med demens

- kafetilbud for de som glemmer

- pårørende skole

- samtalegrupper

- dagaktivitetstilbud

Samboer/koner/etc., er også invitert til dette møtet!

Arne Hegna er død (nær 90 år)

Nittedal Lions Clubs første President - Arne Hegna - er død.

Chartermedlem og klubbens første president Arne Hegna er borte. Klubben ble stiftet i 1971.

Fra 1973 var han initiativtaker og formann i styret for ungdomsgården Wærhaug. Gården ble et samlingspunkt for hesteinteresserte ungdommer som da fikk et fast punkt å komme til. Prosjektet var så stort at det var et samarbeid med Skedsmo LC. Klubbene bidro sterkt både med mannekraft til ombygging og økonomisk støtte.

Arne bidro sterkt til at økonomien i klubben styrket seg kraftig ved at han ga klubben tillatelse til å selge juletrær på rot fra sin gård Løsvold. Dette gjennomførte han flere år og klubbens økonomi var sikret i mange år framover.

Melvin Jones Fellow fikk Arne i 2006 for sitt langvarige arbeid for klubben.

De av klubbmedlemmene som har vært med en stund, husker med glede tilbake på låvefestene på Lønsvold.

Ekteparet Else og Arne har også bidratt med betydelige midler av egen lommebok, til byggingen av kulturverkstedet Flammen.

Arne startet i 1966 firmaet SISU produkter - importør av redskap og utstyr til traktorer og entreprenørbransjen

Klubbmøte 7.februar kl 1930 hos Ellco Trykk

Hei igjen dere!

Minner om neste klubbmøte som er den 7.februar kl 1930 hos Ellco Trykk!

Prosjekt Takknemlighet kommer for å fortelle som sommerleiren (for 150 barn) i Ungarn 2016!

Leiren er for vanskeligstilte barn. Prosjektgruppen består av 8 ungdommer i aldersgruppen 17-24 år. Disse blir veiledet av Utekontakten i Nittedal.

Tanken bak er å bidra til at ungdom i tilknytning til prosjektet får et mer utadrettet fokus som fører til at de ser sin egen situasjon i et nytt perspektiv. I tillegg ønsker de å skape et engasjement for andres situasjon som vedvarer. Gruppen har stor tro på "smitteeffekten" et slik engasjement har på ungdommer i lokalmiljøet generelt, utover prosjektgruppen

Neste Lionsmøte er 3.januar 2017 kl 1930

Ja, da er 2016 året over snart og vi starter tidlig i 2017 - allerede den 3. januar på Ellco.

Vår DG Knut Olav Gaaseby er invitert til møtet.

Det samme er et potensielt nytt medlem: Kristin Woll med fadder Annica.

Styret takker alle medlemmene for et godt arbeid i 2016 og ønsker alle en fredelig jul og et aktivt (og inntektsgivende) nytt år.

Bilde fra Chatermøtet 12.januar 1971

Vedlagte bilde er fra Chatermøtet den 12.januar 1971!

Navnene er også med på bildet.

Bildet er utlånt av Roar Kristensen - som står helt til venstre.

Skaper trivsel i skolen

Høstens kurs for elevstøtter ved ungdomsskolene i Nittedal samlet 50 deltagere, to utvalgte fra hver klasse. Klubben dekker kursinstruktør og materiell, samt en hettegenser til alle deltagerne.

Julemøte 6.desember kl 1830 på NIL-huset

Klubbens julemøte blir også denne gangen lagt til NIL-huset på Mo. Møtet er den 6.desember kl 1830 (merk klokkeslettet).

Vi starter med den tradisjonelle julemiddagen fra Askepott med ribbe etc. etc. Måltidet avsluttes som vanlig med riskrem og rødsaus.

Øl med/uten, rødvin og akevitt pluss mineralvann følger også med.

Vemund tar en rask oppsummering av året som har gått pluss noen få klubbsaker.

Kaffe og kaker ++ i sittegruppene eventuelt litt dans til slutt.

Kveldens foredragsholder er vinneren av året Tulipanpris i Norge - Mohammed Ghasemi - fra Lørenskog. Mohammed er født i Iran i 1963 og kom til Norge som kvoteflyktning. Han har universitetsutdannelse fra Iran i matematikk, kunsthistorie og kunstmaling. Mohammed jobber i dag som mattelærer på Hakadal ungdomsskole. Han underviser også foreldre i matematikk, slik at de kan forstå og hjelpe sine barn med lekser.

Han er også leder av Kulturkafeen i Lørenskog hver torsdag for barn, ungdom og voksne med funksjonshemming. Videre er han leder for "Juniorklubben" en gang i uken, rettet mot barn i 1-7 klasse.

Et nytt tiltak er "Fridays". Siden 2013 har ungdom møtes i Kjennhallen for å drive ballspill, brettspill, kortspill mm. Her er han også leder !!

Dette blir et spennende foredrag !!

Egenandelen er satt til kr. 300,- per stk pluss at alle må kjøpe et lodd til kr.100,-  Medlemmene må derfor denne gangen ta med en gevinst hver.

I tillegg blir det gevinster fra festbordet -> blomster. Samt noen overraskelser fra Pensjonistforbundet.

John Ivar sender ut påmeldingen senere i november.

Vi sees til fellsstart den 6.desember kl 1830 på NIL-huset. Forventet målgang ca. kl 2300.

Klubbmøte 1.november er på ROAF kl 1900

Minner om at neste klubbmøte - den 1. november - kl 1900, er på ROAF med samboere!!

Romerike Avfallsfordeling IKS er et interkommunalt avfallsselskap for kommunene Aurskog-Høland, Enebakk, Fet, Gjerdrum, Lørenskog, Nittedal, Skedsmo, Sørum og Rømskog. ROAF er ansvarlig for innsamling av husholdningsavfall i disse kommunene og betjener 190 000 innbyggere. De er over 80 ansatt og har en omsetning på vel 200 MNOK.

ROAF ligger på Bøleravfallsdeponi og vekta, er i Bølerveien på Berger industriområde. Sving av avkjørsel 46 på E6 og følg skiltingen til gjennvinningsstasjonen.

Adressen er Bølerveien 93 2020 Skedsmokorset.

På møteplanen ellers står:

- julemøte 6.desember kl 1830 på NIL-huset. Foredrag ved M. Ghasemi (Medmenneskeprisen 2015 og Tulipanprisen 2016 fra Lions Norge)

- grasrot- og bingorapport

- klubb økonomi

Annica Linden Øygard er første kvinne i Nittedal

Klubbmøte den 4.oktber i Nittedal, ble historisk!

Klubben fikk sitt første kvinnelige medlem! Det har gått 45 år siden klubben ble stiftet!

Annica Linden Øygard, med Terje Rasmussen som fadder, er nå fullverdig medlem av Nittedal Lions Club. Hun kjenner klubben gjennom mange år som folkehelsekoordinator, barnas talsmann, Mrs. Be Safe og "Vi bryr oss"-propell. Uten hennes engasjement i "Det er mitt valg" introduksjonen i skolene og barnehagene, hadde klubben ikke fått slik innpass som vi nå har.

I dag er hun daglig leder for Stiftelsen "Det er mitt valg" i Lions sentralt.

Velkommen til Nittedal Lions Club Annica!!

Klubbmøte 4.oktober Ellco kl 1930

Klubbmøtet i oktober blir historisk! Etter 45 års virke skal klubben nå få et kvinnelig medlem!!

Annica Linden Øygard (med fadder Terje Rasmussen) blir klubbens første kvinne !!

Annica har sagt ja til medlemskap i klubben. Hun er godt kjent for de fleste medlemmene allerede.

Både gjennom sitt sterke engasjement i kommunen for kursene Mitt Valg og nå til sist gjennom

Stiftelsen "Det er mitt valg" hvor hun er daglig leder.

Sakslisten er ellers:

- økonomien

- tursti langs Nitelva

- Søknad om støtte - Ridderrennet

- Mentor for elevbedrifter

- Mitt valg

- TV-aksjonen - Røde Kors og flykninger. Gave: kr. 100,- per medlem

- Eventuelt

Melvin Jones Fellow til Tulipanselger -Erik Nordby

Erik Nordby er tildelt Melvin Jones Fellow for sitt langvarige og gode arbeid mot stoffmisbruk i Nittedal.

Erik har vært medlem av klubben i 40 år , siden 1976. Han har i hele perioden stått for klubbens arbeid mot narkotika. I en lang periode var han klubbens støttemedlem i styret i lokalforeningen  av LMS (Landsforbundet mot stoffmisbruk) De 30 siste årene har han hatt ansvaret for klubbens årlige Tulipanaksjon i slutten av april. 

Overrekkelsen ble gjort på klubbens 45 års markering på Rotnes Bruk.

Klubbmøte 6.september kl 1930

En sommer er over...uansett om vi liker det eller ikke. Vi starter opp med fiskalårets første klubbmøte den 6.september hos Ellco trykk kl 1930.

Agendaen består selvfølgelig av klubbsaker, men Ulf Oppegård kommer kl 2000 for å fortelle om First Lego Leauge (FLL).

Ulf O er FLL dommer i teknologi og strategi, samt medlem av pådrivergruppa for FLL.

Han er også President i Lions Club Ås/Nordby.

Nittedal Guiden - hva nå og videre framover? Trond skal lede en arbeidsgruppe bestående av Ulf, Terje, John Ivar og Per.

NB: Kryss også av for 45 årsfesten den 17. september på Rotnes Brug!!

Ungdommer besøkte Eidsvollbygningen i fint vær og god stemning

Ungdommer sommerleiren på på folkehøgskolen i Vestby fikk igjen en fin opplevelse når sone 7 og arrangør LC Nittedal inviterte til besøk på Eidsvollbygningen 29. juli 2016.

Neste Lionsmøte er 6 september kl 1930 hos Ellco trykk

Kryss allerede nå av i kalenderen for neste klubbmøte - 6.september kl 1930

Mer info kommer senere.

NB:45 års festen er den 17.september på Rotnes Brug- kryss også av for denne datoen

Nittedal Guiden 2016 klar for distribusjon

Nittedal Guiden 2016, blir den 25.i rekken. Den deles ut gratis til alle husstander i Nittedal og har et opplag på 9500 stk.

Guiden er et nyttig hefte som gjør det lettere å finne fram til de forskjellige firmaene, lag og foreninger, samt Nittedal Kommune.

Det er 128 sider med informasjon.

Distribusjonen skal være gjennomført før ferien.

Sommeravslutning på Sørsogen 7.juni 2016

Fiskalåret 2015/16 avsluttes på Sørskogen - som vanlig.

Tom kjører opp via Sagtomta kl 1830.

Vi møtes på Sørskogen kl 1900. Her blir det påfyll av væske for de som har gått eller syklet opp bakkene. Det er egen væske for bilkjørere.

Selv møte starter som vanlig kl 1930:

Vemund og John Ivar gjennomgår årsmeldingen og Asbjørn trekker oss gjennom det reviderte regnskapet.

Vemund drar opp noen retningslinjer for det neste året. Jubileumsgave til kr 25 000,- er foreslått.

Forslag til nye medlemmer......

Status Nittedal Guiden og distribusjonen ved Trond.

Rapport fra Norges bingoforbunds generalforsamling ved Per.

Menyen på Sørskogen: tradisjonell kost med rømmegrøt og spekemat, samt noen (nye) skrøner hører alltid med i hyggelig selskap.

Vi er 20 påmeldte foreløpig. Si ifra omgående om du ikke er påmeldt allerede til John Ivar!

Klubbmøte 3.mai på Linderud Gård kl 1930 - med damer!

Maimøtet blir denne gang på Linderud Gård - Trondheimsveien 319 - 0593 Oslo kl 1930.

De fleste av oss kjører forbi Linderud Gård uten å tenke på det. Inngangen gjennom alleen er nesten umulig å treffe i 80 km/t. Kjør derfor heller til parkeringsplassen på Linderud senter, og spaser bort til hovedbygningen -nordsiden.

NB: Sjekk om du må betale timeavgift! Automaten er inne på Linderud senter.

Gården har i generasjoner (300 år) tilhørt medlemmer av slekten Mathiesen som også eier Eidsvoll verk og andre eiendommer. Spesielt var Chr.Pierre Mathiesen aktiv som landbruksminister i 1903-04.

Linderud Gård kan spores tilbake til 1100-tallet, da den var kirke- og krongods. Gården gikk over til private hender med Mogens Lauritsøn, som overtok gården i 1679 for 300 riksdaler. Den siste eier var ovennevnte landbruksminister. Eiendommen eies i dag av en privat stiftelse og er fredet.

Gården er et kulturminne og er en avdeling av Akermuseet. 

Dersom dere kommer litt tidlig til møtet, gå gjerne en tur i hagen. Her er det en 70 m lang kanal og  120 m lang hasseltunnel. Både kanal, lindehall og hasseltunnel er hageelementer karakteristisk for norske renessansehager. Hage og huset ble restaurert og strammet opp i 1954.

NB: Gården leies ikke ut som selskapslokaler, da det ikke er kjøkken etter dagens standard

Det serverer kaffe/te/kaker under møtet!

Agendaen ellers blir siste nytt om Nittedal Guiden 2016 og 45 års jubileumsfesten - lørdag den 17.september på Rotnes Brug.

Klubbmøte 5.april 2016

Husk at neste klubbmøte er tirsdag den 5.april kl 1930 hos Ellco Trykk.

Agendaen er som følgende:

Vanlige klubbsaker - økonomien etc

PP Tom vil legge fram forslag til nytt styre.....

Status for 45 års markeringen på Rotnes Brug. - 17.september.

Status Nittedal Guiden 2016/17.

"Mitt valg":

Fra Lions kommer Ivar Tollefsrud- Mitt Valg.

Fra Nittedal kommune kommer Annica Ø og fire elever. Tema er evalueringsrapporten og samarbeidet med kommunen videre framover.

Kryss allerede nå av i timemanageren at tulipanaksjonen er lørdag den 30. april. Erik kommer med mer info om aksjonen.

Klubbmøte tirsdag 1. mars kl 1930 hos Ellco Trykk

Minner om at neste klubbmøte kommer allerede tirsdag 1.mars. Vi møtes som vanlig hos Ulf på Gjelleråsen kl 1930.

Vårt nye medlem Jan A. Alfheim skal fortelle om seg selv og fra sitt arbeid med bioteknologi og kreftbehandling hos Nordic Nanovector - dette blir et spennende foredrag !!

På firmaets hjemmeside finner jeg følgende presentasjon:

Nordic Nanovectors oppgave er å utvikle og forbedre livene til pasienter med Hematologisk kreft ved å utvikle og kommersialisere nyskapende antistoff radionkildenes Conjugates (ARC).

Jan er utdannet M.Sc. i kjemi ved universitet i Concordia (1985) og MBA fra McGill universitet (2002)

Klubbmøte 2.februar kl 1930 Ellco trykk

Neste klubbmøte blir på Ellco trykk den 2.februar kl 1930.

Som vi fikk høre på januarmøtet, har John Ivar påtatt seg soneledervervet fra sommeren 2016.

Dagens soneleder Anne Karin Haukaas kommer på februarmøtet.

Dessuten kommer "Prosjekt Takknemlighet" og forteller om siste ferieleier - sommeren 2015. Styret har innstilt på at prosjektet får kr. 10 000,- også i år.

Vemund forteller om status -  jubileumsfesten: Det er bestemt at vi tar festen på Rotnes Bruk lørdag den 17.september. Festmat fra Askepott Catering. Levende musikk.

Egenandel kr. 1 000,- per stk all inclusiv.

Egil informerer om Nittedalprosjektet: "Framtidens boliger for eldre i Nittedal"

Klubbmøte 5.januar 2016 - Ellco Trykk

Minner allerede nå om neste klubbmøte som er tirsdag den 5. januar 2016 kl 1930 hos Ulf på Ellco trykk.

Dagens tema er "Radon og inneklima" kl 20.00.

Som foredragsholder kommer Terje Remberg (Lionsmedlem på Lørenskog). Terje er ingeniør og har 40 års erfaring innen feltene styring, regulering og drift av tekniske anlegg i bygg. Han har holdt en rekke kurs for Teknologisk Institutt innen plan- og bygningslov, ventilasjon, inneklima, fukt og våtrom. Terje har sitt eget firma: Remberg innemiljø.

President Vemund, vil komme innom følgende teamaer: ass.soneleder fra 1.1.16 og 45 års jubileumstreff i 2016. Pluss de vanlige klubbsakene...

Grasrotandelen fra Norsk Tipping nærmer seg kr. 22 000,- the best ever!! I fjor var det ca. kr. 16 000,-

  

Julemøte den 1. desember kl 1830 på NIL-huset

Nå er det jul igjen. Nå er det jul igjen og jula varer helt til påske.

Klubben har sitt julemøte også denne gang på NILs sitt klubbhus (ved siden av Bjertnes videregående skole) tirsdag den 1. desember kl 1830 (merk klokkeslettet).

Klubbmøte 3.november kl 1930 - Ellco Trykk

Minner om neste klubbmøte den 3.november kl 1930.

Vi treffes hos Ulf /Ellco Trykk med følgende punkter på agendaen:

Nye medlemmer

Økonomien - status

Rapport fra TV-aksjonen

Nittedal Guiden 2016 - status

Frivilligheten - Mitt Valg - Ordfører Hilde Thorkildsen tegner og forteller om status i Nittedal. Annica Øygard kommer kanskje - også

LIONS og "Petra" ønsket kronprinsparet velkommen til Aas gård

Kronprinsparets  besøk i Nittedal, vil de sent glemme. Extremværet "Petra" slo til samtidig med at besøket begynte på Sørli.

Mette Marit var meget imponert over bruktbutikken på Gnisten, og brukte 10 minutter mer enn beregnet iflg daglig leder Åste.

Ellers fikk Prosjekt Takknemlighet hilse på paret og hadde en samtale på 10 minutter - alene -  om prosjektet.

Imponerende var det at kronprinsen  holdt sin tale uten paraply. "Kan dere stå ute i regnet, kan jeg det også" sa han. Kulturskolen fremførte en spesialutgave av nittedalsmusikalen "Fyr og flamme" - om flammende kjærlighet mellom fyrstikkjenter og kruttverksgutter. Regissør var Lisbeth Rønning

Vemund og Per hadde Lions stand på Aas - uten at vi fikk vervet noen nye medlemmer....

6.oktober kl 1900 møtes vi på Wurth!

Oktober møtet blir på Wurth, med start kl 1900. Ta med damene også!!

Omvisning i den nye utstillingen med tittel: LANDSKAP

Dessuten kommer Annica Øygard og gjennomgår status for "Mitt valg" i Nittedal kommune.

Alle medlemmene har fått en oppgave: prøv å verv et medlem! Torstein kom med et nytt forslag (Jan Alfheim). Han inviteres til møtet på Wurth.

Klubbmøte 1.september kl 1930 hos Ellco Trykk

Minner om klubbmøte som er til uken den 1.september hos Ulf på Ellco Trykk.

Dagsorden er foreløpig:

- nye medlemmer

- økonomien i klubben

- bingosøknad for 2016 og Grasrotandelen hittil i år - kr. 14 400 og 16 spillere

- oppstart av prosjektet Nittedal Guiden 2015/16

- Be safe uken i Nittedal. Vi skal stille med parkeringsvakter til konserten som er den 3. september kl 1700 til 1800.

- møteprogram - høsten 2015: oktobermøtet den 6. er på Wurth med omvisning - tema Landskap. Annica Øygard kommer også. Damene inviteres !

- TV-aksjonen den 18.oktober - innsamlingstema "Vi skal vokte regnskogen" - bøssebærere ønskes.

Neste klubbmøte er 1.september hos Ellco Trykk!

Kryss allerede nå av i kalenderen for første klubbmøte etter ferien - 1. september!

Nittedal kommune og Nittedal Lions Club har fått mye omtale i aviser og på hovedsiden til både Lions sentralt og i vårt distrikt !

Vår DG Lill Alver sendte meg følgende mail: Gratulerer! Dere er så gode på dette! Hils alle og ros dem fra meg og Distriktet - sitat slutt.

Dere har sikkert fått med dere at Lill ble valgt til ny assisterende guvernørrådsleder 2015-2016 på Riksmøtet i Kirkenes. Hun blir derfor automatisk guvernørrådsleder for 2016-2017 (Leder for Lions Norge).

Årsmeldingen fra styret - skrevet av John Ivar - er en fyldig rapport om året som har gått. Forhåpentligvis kommer det en artikkel i Varingen en av de nærmeste dagene om vårt lederskifte.

Klubbmøtene fremover blir 6.oktober (med damer) på Wurth og omvisning på galleriet. Ellers kommer Annica Øygard og forteller om siste nytt på "Vi bryr oss" fronten.

Julemøte blir som i fjor på NIL-huset den 1. desember. Mat er ikke bestilt ennå. Har noen erfaring med nye Askepott?? Gi meg en tilbakemelding !

Prosjekt Nittedal Guiden starter primo oktober, og skal være klar for utlevering pinsen 2016. Prosjektleder Trond kaller alle inn til ett oppstartmøte før oktober.

Personlig: min HP printer "døde" i forrige uke. Har kjøpt ny HP-printer, men den har selvfølgelig ikke samme blekkpatroner! Har et ubrukt sett av patroner type 364. Disse kan overtas til en meget rimelig penge.....Meld fra om noe trenger disse.

WEB - redaktør Per ønsker dere alle en soolfylt sommerferie og vi sees igjen primo september.

Kom gjerne med forslag til nye medlemmer! 

Regjeringen priser Nittedal - Lions Club Nittedal

Regjeringens kriminalitetsforebyggende pris går i år til Nittedal kommune der Lions program MITT VALG brukes på alle skolene. Prisen består av en sjekk på 100.000 kroner og et diplom.

Sommeravslutning på Sørskogen 2. juni 2015

Vårens vakreste eventyr, er den tradisjonelle avslutningen av fiskalåret 2014/15, som også i år er på Sørskogen.

Vi møtes kl 1900. Her blir det påfyll av væske for de som har gått eller syklet opp bakkene. Det er egen væske til bilførere.

Tom/John Ivar, kommer til å gjennomgå årsmeldingen og Asbjørn trekker oss gjennom det reviderte regnskapet (signert).  Deretter overlater Tom presidentvervet til Vemund i samme stil som tidligere -  LIONS trøye overrekkelse.

Vemund på sin side vil trekke opp noen retningslinjer for det neste året. Status på Nittedal Guiden ved Trond N.

Rapport fra Norges bingoforbunds generalforsamling av Per.

Meny på Sørskogen: tradisjonell kost med rømmegrøt og spekemat, samt noen gode skrøner hører alltid med i hyggelig lag.

John Ivar sender ut egen påmelding om noen dagen.

Neste klubbmøte 5.mai Fetsund lense kl 1500

Som nevnt tidligere, har styret arbeidet for å ha et klubbmøte på Fetsund lense. Det er nå klart den 5. mai kl 1500 - merk tiden ! Damene er selvfølgelig med.

John Ivar trenger påmelding. Han sender ut egen mail nærmere møtedatoen.

Etter omvisningen kjører vi med en veteranbuss fram til Gansvika kro og restaurant (et gammelt sagbruk fra 1882). Her blir en enkel servering og et kort klubbmøte.

Klubbmøte 14.april er på Lions Førerhundskole kl 1900

Klubbmøtet i april blir holdt på Lions sin førerhundskole i Vallegaten 11, 0454 Oslo (se veibeskrivelse under). Selvfølgelig med ledsagere. John Ivar trenger påmelding.

Lions Førerhundskole og Mobilitetssenter startet i 1966 av et styre av medlemmer fra LIONS. Skolen ligger ved St.Hanshaugen i Oslo, et rolig og hyggelig strøk med lett adkomst til bytrafikk. Både opplæringen av hundene og samtreningen med de synshemmede kan derfor starte rett fra skolens område. Opplæringen av hunder blir fordelt på 4 instruktører og de opplærer til sammen 12 til 15 hunder i året.

Førerhundskolen gir hjelp til synshemmede fra hele landet. Siden skolen startet har de levert over 500 førerhunder.

Mars-møtet er hos Ellco Trykk

Hei igjen dere.

Som dere nå er kjent med, må besøket på LIONS Hundeskole utsettes til aprilmøtet!

Marsmøte blir derfor hos Ellco kl 1930 den 3.mars. Agenda for møtet er:

- Sandaksjon onsdag 4.mars kl 1700

- Status Mitt valg i Nittedal

- Status Røde Fjær 2015 - med evaluering av aksjonsdagen

- Nittedal Guiden 2016 - oppstart - sluttdato pinsen 2016 - prosjektleder Trond N

- Forslag til nytt styre:

                     president         Vemund

                     visepresident   Trond N

                     sekretær          John Ivar

                     kasserer           Asbjørn

                     past president   Tom

                     klubbmester      Ulf og assisten Hans

                     WEB-redaktør    Per A

- Distriktsmøte den 11.april. Vemund deltar. Andre som også ønsker å være med? 

Besøket på Hundeførerskolen må utsettes til 14.april!

Ref. til Toms mail som er sendt til alle medlemmene:

Besøket på Lions Førerhundskole må utsettes til 14. april kl 1900. Kryss av i timemanageren allerede nå!

Det blir derfor vanlig klubbmøte tirsdag den 3. mars hos Ellco kl 1930.

Mer info kommer etter styremøtet tirsdag 24.februar.

Røde Fjær 2015 ga kr. 93 000,-!!

Gratulerer med et kjempefint resultat!

Beløpet fordeler seg slik: bøsser kr. 64 000,- Ulfs ringerunde til næringslivet kr. 19 000,- og klubbens bevilgning kr. 10 000,- gir samlet kr 93 000,-

Dugnadsånden eksisterer fortsatt i klubben. Vi hadde 32 bøsser ute og det betyr kr. 2000,- i hver bøsse. Hvilket er dobbelt så mye som Lions sentralt forventet !

Foruten klubbmedlemene med ledsagere/barn, kom det 5 fra "Prosjekt Takknemlighet" og Annica Ø.

"Prosjekt Takknemlighet" sa at det var en gave å få lov til å være en del av Lions sin aksjon, og takket samtidig for at klubben igjen valgte å donere kr. 10 000,- til prosjektet.

Tom takker alle bøssebærerne og er kjempestolt av resultatet. Husk at det var en fin skisøndag samtidig med morsdagen. Mange var ikke hjemme. Flere og flere har ikke kontanter hjemme. Derfor er erfaringen at eldre trehusbebyggelse ofte gir bedre utbytte i bøssa enn radene av moderne rekkehus. Mange av de besøkte sa at de kjente godt til "Mitt Valg"

Sparebank 1 på Mo var også meget samarbeidsvillige. To ansatte kom søndag kveld og hjalp til med opptellingen - ved hjelp av automater.....Fint system når det virker.

STOR takk til Vemund for sikker prosjektledelse, og Ulf for sin ringerunde til sine næringslivskontakter i Nittedal.

Klubbmøte tirsdag den 3.februar hos Ulf-Ellco

Minner om klubbmøtet tirsdag den 3.februar kl 1930 hos Ellco på Gjelleråsen.

Hovedtema blir selvfølgelig den nær forestående Røde Fjær aksjonen den 7-8 februar.

Klubbens samlingssted er i Sparebank 1s lokaler på Mo. Inngang på høyre side (ikke hovedinngangen - dette gjelder kun lørdag). Vi er der fra kl 1400 til 1700 lørdag og 1400 til 1800 på søndag.Vemund gjennomgår klubbens aksjonsliste på klubbmøtet. Viktig at alle rodeansvarlige møter på klubbmøtet .

Ellers kommer "Prosjekt takknemlighet" og forteller om siste års barneleir - kl 2000. Klubben er innstilt på å bevilge kr. 10 000,- til dette års prosjekt. Som i 2014.

Plan for 1.halvår er:

3. mars Førerhundskolen og 5.mai Lensemuseet på Fetsund. Begge med ledsagere. Tom tar siste status om avtalene på klubbmøtet.

Røde Fjær 7-8. februar

Hei igjen !

Minner om Røde Fjær aksjonen den 7 og 8.februar.

Oppmøtested er Sparebank 1 på Mo. På lørdag har vi utdeling av bøsser fra kl 1400 til 1600. Søndag åpner vi kl 1500 og alle bøsser må være tilbake i banklokalet innen kl 1800.

Vi har bestilt 100 bøsser og håper på bøssehjelp fra en del ungdommer - deriblant "Prosjekt takknemlighet". Roder/kart er utdelt til alle medlemmene som skal delta i Nittedal.

I tillegg, gjennomfører Ulf fra Horten, en telefoninnsamling mot næringslivet i Nittedal.Asbjørn sender ut faktura omgående etter at giverbeløpet er avtalt. Denne aksjonen kjøres uken før. Klubben må ha innsamlingspengene på konto før den 7.februar 

Klubbmøte 6.januar 2015

Klubbens første møte i 2015 blir 6. januar kl 1930 hos Ellco Trykk.

Styret ønsker alle medlemmene med familier et nytt og spennende år og samtidig også ønske om en god jul.

Noen tilbakeblikk fra 2014:

Bingovirksomheten har gått noe ned. Dette skyldes forskriften om 30 sekunders regelen. I dag skal det gå minimum 30 sekunder fra et spill er ferdig til det kan foretas ny trekning. Dette bør endres til:fra ett spill starter til det neste spillet kan starte, skal det ta 30 sekunder.

I tillegg er det innført røykeforbud fra den 1.juli.

Dessuten har Norsk Tipping Belagoautomater i bingolokalet - noe som også stjeler omsetning fra selve bingoaktiviteten.

Brev er sendt til våre stortingsrepresentanter Mette Tønder og Ib Thomsen om ovennevnte punkter og hva som må gjøres fra politikerenes side for å opprettholde den inntekten som lag og foreninger har i forbindelse med bingodrift i fremtiden.

Ellers har vi politianmeldt vår første bingoentreprenør, Royal Bingo på Lørenskog for underslag av kr. 16761,-

Grasrotandelen: her passerer vi vel kr. 15000,- og det er bra (årsbeste), men vi er nå kun 16 spillere.Vi trenger flere som vil gi grasrotandelen til vår klubb!!Stå på med venner og kjente. Vårt orgnummer er 894158662. Hvis du tipper, spiller lotto/vikinglotto eller joker, så gi overskuddsandlen til klubben- 5 %.

Røde Fjær:7-8 februar må avsettes av alle medlemmene. Roder er fordelt. Ungdomsforsterkninger kan påregnes. Planer for artikler i Varingen og bedriftsstafett er også med. Brev er sendt til ordfører Hilde Thorkilsen om støtte fra kommunen. 

Foreløpig møteplan for første halvår 2015:

DG Lill Alver er invitert til klubbmøtet i januar, men har ikke bekreftet at hun kommer.

"Prosjekt takknemlighet" kommer på februarmøtet

 Mars møte planlegges på Førerhundskole i Oslo m/ledsagere (ikke bekreftet)

Mai møte planlegges på Fetsund lensemuseum m/ledsagere, eventuelt med båttur (ikke bekreftet)

Juni er avsatt til Sørskogen.....vårens vakreste eventyr (i boks)

Julemøte den 2.desember kl 1900 NIL huset

Da er det snart jul igjen! Klubben har sitt julemøte denne gangen på NILs sitt klubbhus på Bjertnes - ved siden av Bjertnes videre gående skole.

Datoen er den 2. desember og vi møtes kl 1900.

Vi starter med en gløgg med /uten...Så får vi en julemiddag fra Askepott som består av ribbe, pølse,kaker, rødkål, surkål og poteter, saus og rørt tyttebær.  Denne servere en gang.

Måltidet avsluttes som vanlig med dessert: riskrem m/rødsaus. Øl (med/uten), vin, akevitt eller mineralvann føler også med.

Agendaen ellers er opptak av nytt medlem: Stein Tore Madsen (svigersønn til tidligere medlem Edwald Boasson). Fadder : Hans Ording.

President Toms oppsummering av året og Terjes rapport om "Mitt valg".

Kanskje blir det noen korte taler underveis.....damenes/herrenes ++

Vi trenger ikke å ta med gevinster til lotteriet. Hver deltager finner et lodd under tallerken. Loddet er inkludert i inngangspengene! Gevinstene står allerede på bordene!

Kaffe, kaker +avec i sittegruppene. Her er meste parten av tiden avsatt til oss selv.

Egenandelen er satt til kr. 250,- som betales ved inngangsdøren - >til Ulf.

Husk at John Ivar trenger påmelding senest torsdag den 27. november.

TV-aksjonen Nittedal- takker for innsatsen

Nittedal kommune takker for innsatsen som Lionsklubben bidro med.

Klubben bevilget kr. 100,- per medlem = kr. 2500,-

Dessuten hadde vi 25 bøssebærere ute på selv aksjonsdagen. Pengesummen i bøssene totalt i dalen var vel kr. 505 000. I tillegg ga Næringsstafetten kr. 131 000 og Gjørmeløpet på Sørli skole vel 26 000,-

Den totale innsamlede summen i Nittedal kommune ble kr. 662 495,-

Fjorårets enorme økning på 35 % i bøssene, greide vi å øke med ytterligere 1 %!!

DVS at vi i Nittedal skaffet varig tilgang på rent vann til 3200 mennesker!!

Takk for innsatsen¤!

Husk Lionsmøte den 4.november kl 1930!

Hei igjen dere!

Neste møte er allerede tirsdag den 4. november kl 1930 på Ellco Trykk.

På agendaen står:

Status Røde Fjær 2015 6-8. februar - roder - fordeles blant medlemmene.

Status TV-aksjonen

Status "Mitt valg"

Julemøte på NIL huset den 2. desember kl 1900 - egenandel - "talere" - lotteri - men mest av alt tid til oss selv. Dessuten blir det opptak av et nytt medlem - Stein Tore Madsen med fadder Hans Ording.

 Informasjon om seniorportalene: Ideen med SeniorPortalene er at seniorene over hele landet kun skal være to tastetrykk unna en enklere hverdag. Foreslår at dere prøver å logge inn på www.portalene.no Du trenger ikke passord og det er kostnadsfritt. Her finner du opplysninger om bomuligheter, hjelp hjemme, riktig mat og hvilke aktiviteter som finnes i mitt nærområde. Ta en titt - det anbefalles.

 Ellers på møtet gir Tom status om økonomien, grasrotandelen og bingo.

Vi trenger bøssebærere til TV-aksjonen NRK 19.oktober

Midlene fra årets aksjon skal gå til Kirkens Nødhjelps arbeid med å skaffe varig tilgang til rent vann for over en million mennesker.

Ved å gi kr. 200, kan vi gi varig tilgang til rent vann for ett menneske - for resten av livet !!

Klubben har lovet å stille med minimum 20 bøssebærere. På klubbmøtet i dag ønsker jeg navn på alle som kan gå denne søndagen. Det gjelder kun 2 timer (1600- 1800).

Fremmøtestedene er: Hakadal og GIF sine klubbhus, samt Nittedal ungdomsskole.

Husk klubbmøtet den 7.oktober

Klubbmøtet er som vanlig hos Ellco kl 1930.

Kveldens tema er trafikkulykkes - forskning (ikke forsikring!)

Som gjest kommer Trond Boye Hansen som er ansatt ved Oslo Universitets sykehus Ullevål. Han forsker på personskader og dødsfall etter trafikkulykker. Trond Boye vi gå gjennom de tre store "killere:

Fart - rus og manglende bilbelte

Klubbmøte ellers vil være innom TV-aksjonen (19. oktober), Røde Fjær 2015, økonomistatus, bingo, grasrotandelen (ny rekord i 2015?), og sandaksjon. Samt mye mer.

Klubbmøte 9.september hos Ellco

Etter er lang og sooolfylt sommer, er Tom og resten av styret klare for et nytt Lions år.

Klubbmøte er den 9. september kl 1930 hos Ellco Etikett Trykk på Gjelleråsen.

 På dagens agenda står følgende:

- Lions etiske norm og mål

- Årsprogram - forslag

- Bingo - status og søknad om bingo også i 2015

- Grasrotandelen

- Mitt valg/Røde Fjær 2015

- TV-aksjonen på NRK den 19.oktober - bøssebærere etterlyses. Innsamlingsmål Kirkens nødhjelp   vannprosjekter

- andre klubbsaker

Vi sees på tirsdag den 9. september kl 1930

Melvin Jones til Terje og Per

På klubbmøtet på Sørskogen delte president Tom (overraskende for prisvinnerne) ut "Melvin Jones Fellowship Award" til Terje og Per. Dette er den høyeste hedersbevisning Lions kan vise en person.

Terje fikk den for sitt sterke engasjement i skoleopplegget "Det er mitt valg".

Per har engasjert seg aktivt i å styrke klubbens inntektsside.

-Begge har i mange år vist en oppriktig entusiasme i mange deler av det Lions står for, enten det er deltagelse i ulike konkrete aktiviteter eller koordinering og det å være pådrivere. Dette engasjementet smitter over på klubbens øvrige medlemmer og bidrar, slik jeg ser det, til en meget hyggelig klubb å være med i - sa Tom i sin tale til Terje og Per

Sommeravslutning på Sørskogen 3. juni 2014

Den tradisjonelle avslutningen av fiskalåret 2013/14 er også i år på Sørskogen.

Vi møtes kl 1900. Her blir det påfyll av væske for de som har gått eller syklet opp bakkene. Det er egen væske for bilførere.

Tom kommer til å gjennomgå årsmeldingen og det reviderte regnskapet (signert). Han kommer også til å trekke opp noen retningslinjer for det neste året. Årets julemøte - 2.desember -blir som vi allerede har informert om på NIL-klubbhuset, med mat fra Askepott. Forslag til gjest mottas med takk.

Meny på Sørskogen: Tradisjonell kost med rømmegrøt og spekemat samt gode skrøner hører alltid med i hyggelig lag.

John Ivar sender ut egen påmelding om noen dager.

NBNBNB: Septembermøtet blir den 9. Utsatt en uke.

Skimuseet Holmenkollen

Klubbmøtet i mai, var på Skimuseet på Holmenkollen

Museumsdirektør Karin Berg fortalte levende om våre polhelter - Nansen - Amundsen - Ousland.

En lærerik aften!

Hit bør en absolutt ta med barn og barnebarn !!

Takk for innsatsen under tulipanaksjonen på lørdag

Givergleden var stor og omsetningen gikk strålende i det fine været.

Brutto omsetning ble vel kr. 28 000,-

Tulipanaksjon lørdag 26.april 2014

Snart kommer årets viktigste Lions dag, nemlig lørdag 26.april. Da gjennomføres den årlig tulipanaksjonen i bygda.

Denne aktiviteten har funnet sted hvert år siden 1982 og vært øremerket kampen mot narkotika. I år går inntekten til "Det er mitt valg" - univisningsprogrammet der  barn og ungdom hver dag får trening i å ta ansvar, kommunisere, få økt selvtillit, ta beslutninger og sette seg mål.

Klubbmøte 6.mai kl 1500 på Skimuseet og hopptårnet i Holmenkollen

Neste klubbmøte blir i Holmenkollbakken med ledsagere!

Fremmøte utenfor skimuseet, omvisningen starter kl 1500

Vi får en guidet omvisning av museumsdirektør Karin Berg i Skimuseet og Hopptårnet denne ettermiddagen. Hun gir oss historien om endringene i Holmenkollen og skienes utvikling opp gjennom tidene. For de som liker litt høyde, blir det en tur opp til toppen av hopptårnet. Der får vi se en fantastisk utsikt - eller den velkjente kollentåka.

Etter omvisningen blir det frivillig en middag på Holmenkollen Restaurant. John Ivar sender ut varsel om påmelding i god tid før møtet.

Hvordan komme dit: Egen bil - samkjøring avtales enkeltvis.

Eller T-bane 1 til Holmenkollen stasjon. Går hvert 15.minutt. Reisetid fra Jernbanetorget 25 min. Det er ca. 1 km fra stasjonen og opp til museet i motbakke.

Klubbmøte 1.april kl 1930 hos Ellco Trykk

Dette er ikke en aprilsnarr! Neste klubbmøte blir tirsdag den 1.april kl 1930.

På dagsorden står klubbsaker, siste nytt om Nittedal Guiden 15/16 ved prosjektleder Trond Nedrebø.

Ellers litt om Røde Fjær 2015 ved Terje og Vemund.

Forslag til nytt styre skal vedtas - forslag:gjenvalg på alle postene!

Dessuten minner vi om klubbmøte på Holmenkollmuseet den 6.mai kl 1500 med damer! Eventuell middag på Holmenkollen restaurant trenger påmelding.

 

Bingo er fortsatt i skuddet ! Det er rom for ytterligere spill hos OK Bingo på Lillestrøm.

Hørt i bingolokalet:

- Jeg klarer ikke dette mer, sa han til en venn

- Hva da?

- Den fordømte bingoen! Etter at kona begynte å spille, gir hun seg aldri før hun får fem nummer på rad...! 

Klubbmøte 4.mars kl.1930 hos Ellco - ledsagere inviteres!

Team: Lions Røde Fjær 2015

Den nyansatte lederen for RF 2014, Lise Gulbransen, kommer for å informere om aksjonen neste år.

Datoen for selve aksjonen er søndag 8. februar 2015, men det kan være aktiviteter hele uke 6.

Målet for aksjonen er å tilføre stiftelsen "Det er mitt valg" minimum 20 MNOK. Videre skal aksjonen sikre økt kjennskap til "Det er mitt valg" både internt og eksternt. I tillegg skal aksjonen synliggjøre Lions Norge og bidra til å øke antall medlemmer i organisasjonen.

Lise Gulbransen kommer fra stillingen som markedssjef i Oslo Jazzfestival og har 15 års erfaring fra norsk kulturliv. I tillegg har hun 10 års erfaring fra Amnesty International Norge, samt bakgrunn som organisasjonsutvikler, prosjektleder, daglig leder, redaktør og pressetalskvinne !

Klubbmøte 4.februar kl 1930 hos Ellco

Gjengen fra "Prosjekt takknemlighet" kommer til klubbmøte for å fortelle om sine opplevelser under sommerleieren 2013 i Ungarn. 

Klubbmøte 7.januar 2014 kl 1930 hos Ellco på Gjelleråsen

Årets første klubbmøte skal i hovedsak benyttes til evaluering av arbeidet med Nittedal Guiden 2013/14. Hvert medlem bør på forhånd ha tenkt gjennom følgende aktiviteter:

- prosjektledelsen

- artiklene - fag-/bygde- og kommunalt- stoff

- registerarbeidet - lag og organisasjoner - næringslivet

- distribusjonen - roder etc.

- annonsesalget

- bruk av bestillingsblanketten

- samarbeidet med Speed Design, trykkeriet og Tiuern konsulenttjenester

- økonomien

- neste guide ??

Julemøte 3.desember kl 1900 på Mortens Kro

Årets siste klubbmøte blir den 3.desember kl 1900 på Mortens Kro. Damene er selvfølgelig invitert med. Husk å ta med en gevinst til lotteriet fra hvert medlem !!

Kveldens foredragsholder er Bjørn Elgstøen.

Husk påmelding til John Ivar !!

OBS OBS Klubbmøtet 5.november er flyttet til kommunestyresalen kl 1900

November klubbmøtet er denne gang i kommunestyresalen kl 1900.

Foredragsholder er Johan H. Andresen, en av Norges ledende bedriftseiere. Han er eier av investeringsselskapet Ferd som er kjent for sitt sterke engasjement i organisasjonen Ungt Entreprenørskap. Dette blir en ny spennende kveld.
Tema er "Sosialt entreprenørskap - som verdiskaper i alle rom "

 

Innlegget er på ca. 45 minutter.

Gnisten serverer kaffe og kringle fra kl 1830

28% økning i TV-aksjonen-Demens

Ordfører Hilde Thorkildsen sier at dette er et fantastisk resultat!

Bøssebærerene i dalen fikk inn totalt kr. 500 050,- Næringslivsstafetten har i skrivende stund fått inn kr. 100 050, og det er ventet at flere beløp klikker inn.

Hver nittedøl har bidratt med kr. 38,65 !!

Husk klubbmøtet den 5.november kl 1930 hos Ellco Trykk

Klubbmøtet den 5. november, blir et rent klubbmøte med hyggelig samtaler og enkel servering.

MEN, husk at vi skal være med på TV.aksjonen 20. oktober!!

Klubbmøtet 1.oktober er på flymuseet på Gardermoen!

Klubbmøtet den 1. oktober avholdes på Gardermoen/flymuseet. Ledsagere er også invitert!

Fremmøte kl 1900 og adressen er Museumsvegen 35, Sør Gardermoen - rett ved Best Western Oslo Airport Hotell. Det blir ikke felles transport, men samkjøring må la seg gjøre med fulle biler.

Neste klubbmøtet er den 3.september kl 1930

Klubbmøtet i september er som vanlig i Ellcos kantine kl 1930.

Det er i forkant et styremøte den 27.august.

Det blir rapporter fra den økonomiske siden av Nittedal Guiden 2013/14 og status for bingodriften første halvår.

Evaluering av årets Nittedal Guide må gjennomføres i høst på et tidlig klubbmøte.

Ellers skal klubben delta i årets TV-aksjon den 20.oktober. Her må vi stille med minst 20 bøssebærere! Det blir aksjoner fra GIF-huset, Hakadal klubbhus og Rotnes skole. Ordfører Hilde Thorkildsen og Geir Smith-Solevåg er sentrale ledere i kommunen.

Grasrotandelen: Vi trenger fortsatt flere spillere. Det er kun registert 13 per dato. Men vi spiller for litt mer enn i fjor! Per 27.august 2013, var det ca. kr. 7200,- (2012: kr. 5800,-)

TV-aksjonen Nrk 20.oktober 2013

TV-aksjonen NRK går i år til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid for demens.

Over 70 000 mennesker i Norge har Alzheimer eller en annen demenssykdom. 10 000 får sykdommen hvert år og den kan ramme hvem som helst.

Styret i Lions Club Nittedal, har vedtatt å delta i denne aksjonen i år.

Nittedal Guiden 2013/14

Nittedal Guiden 2013/14 er klar for distribusjon til alle husstander i Nittedal

Sommeravslutning på Sørskogen 4.juni 2013

Året 2012/13 avsluttes som tradisjon på Sørskogen den 4.juni kl 1900

Klubbmøtet 7.mai hos Ellco/Ulf kl 1930

På dette klubbmøtet overtar Tom Helmer presidentvervet fra Dagfinn ved en enkel sermoni.

Hovedtema ellers er Natur og Ungdom. Leder Silje Lundberg kommer for å holde sitt innlegg.

Alle damene er også invitert til dette klubbmøtet

Neste klubbmøte er den 9.april kl 1930 hos Ellco

Aprilmøtet er ikke 2.april (3dje påskedag). Men 9.april hos Ellco kl 1930. Klubbsaker.

Klubbmøte 5.mars på ARCUS kl 1900

Arcus Opplevelse skal guide oss gjennom en destilleritur og oppleve brennevinsproduksjon på nært hold. Damene kan også være med - kostnad kr. 330,- Gutta er gratis!

 

Klubbmøtet tirsdag 5. februar kl 1930

Husk klubbmøtet den 5 februar.Utekontakten fra Nittedal kommer sammen med "Prosjekt Takknemlighet" - gjengen. Statusrapport fra Guide-arbeidet ved Per A.