Nissene toget gjennom byen - Lions Club Moss | www.lions.no

Nissene toget gjennom byen - Lions Club Moss

Her er nissetoget 2015 er i gang

Nissene toget gjennom byen - Lions Club Moss

Nisser, traktorer, godteposer, korpsmusikk og pølse i vaffel. Kan det bli mer førjulsstemning i Moss? Det er fortsatt hyggelig i Moss 1. søndag i advent sier primus motor Svein Lie i LC Moss.

- Se! En traktor!
Med nisselue på hodet, godtepose i den ene hånden og vaffel i den andre, høyt oppe på pappas skuldre, satt poden og gjorde store øyne da nissetoget kom. Søndag var det første søndag i advent, med julegateåpning, nissetog og julegrantenning i Moss.

Mats Ertnes Fæste og Sivert Gislo Lund (begge 8) satt bakpå tilhengeren til Gråtass, med nissefregner på kinnene og nisselue på hodet, klare for nissetog.
– Vi skal få juletreet til å lyse, og danse dagen lang rundt juletreet. Og når jeg kommer hjem etterpå skal jeg pynte rommet mitt, sa Sivert.
– Jeg har pynta rommet. Med snøspray og rød tape, sa Mats.

Mye folk

Det krydde av folk i byen under julegateåpningen. De fikk oppleve glitrende julelys i gatene og en lang rekke med traktorer, nisser, hester og til og med BMX-sykler. Flere korps spilte, blant annet Moss og Omegn Janitsjar, som ble ledet av «duskedamene» Elizabeth Kristiansen og Mia Bogen Gudøy.
– Gøy, sa de.

Godteposene til Lions Club gikk unna, og lukten av pølse i vaffel lå over byen. Christoffer Thomas sto forrest i godteposekøen, han hadde til og med bursdag, var fem år i går og fikk godtepose fra nissene.

2015-11-29_Nissetog_Moss_2

Foto: Pål Andreassen.

Første gang

Noen har vært med mange ganger, mens for andre er det første gang: Emma Louise (1) satt på armen til mamma og gjorde store øyne. Hun var i følge med mamma og pappa, Marielle og André Høidebraaten. De har opplevd nissetoget mange ganger.
– Men det er første gang med barn, sier de.
Det er Lions Club som arrangerer julegateåpningen i sentrum, og tradisjonen er mer enn femti år gammel. Tradisjonen tro er det ordføreren som står for tenningen av julegranen.
– Det er utrolig mange her i dag! sa ordfører Tage Pettersen, og takket Lions Club Moss og de andre frivillige som har bidratt.

Spesielt år

– Med julegrantenningen merker vi at vi går inn i førjulstiden. Det er flott med tradisjoner, og nissetoget har en fast plass i mossingenes førjulstid, sa ordføreren før han tilføyde:
– De siste månedene av 2015 har vært spesielle. Mange flyktninger søker etter en trygg havn, og mange av dem banker på vår dør. Vår oppgave er å hjelpe dem som trenger det, og stå sammen og ikke akseptere den uretten og terroren som finner sted, sa Tage Pettersen.

Julegrantenning

Deretter telte han ned fra ti til null sammen med folkemengden, og julegranen ble tent.
Til slutt ble det julesang med Mannskoret MAS og Moss og Omegn Janitsjar. De startet med «Du grønne glitrende tre» og det dannet seg flere ringer rundt juletreet.

Bildegalleri og video fra arrangementet vises for de som har abonnement av Moss avis

Les også: Snart tennes julegrana – Moss Avis 27. november 2015