Fargerik og festlig utveksling i Distriktet – Lionsklubbene i Mosseregion | www.lions.no

Moss

Forsiden > Østfold > Moss
Fargerik og festlig utveksling i Distriktet – Lionsklubbene i Mosseregion

FORNØYDE: Både vertsfamilier og ungdommene var strålende fornøyd med opplegget. Her er ordfører Tage Pettersen med kona Anny og Svein.J Lie med de øvrige vertene og ungdommene.

Fargerik og festlig utveksling i Distriktet – Lionsklubbene i Mosseregion

Under mottoet Imagine Peace har Lions klubbene i distriktet gjennomført en sommercamp for ungdommer fra 22 land. Oppholdet varte i 3 uker hvorav en uke var utplassering hos vertsfamilier i distriktet. Klubbene i vår sone  arrangerte en flott kanotur for ungdommen på Vansjø.

Ordfører Tage Pettersen meldte seg som vert og Georgio fra Italia fikk delta i familielivet til vår ordfører
– En av våre gjester var fra Donetsk i Ukraina og opplevde nok en stor kontrast mellom krig og vår fredelige del av verden. Ungdommene var en uke i vertsfamilier og to uker på Follo Folkehøgskole hvor de koste seg og «minglet» over landegrenser og politiske barrierer. Her var alle like uten fordommer mot hverandre. En flott gjeng som vi håper fortsetter kontakten med sine nye venner over landegrensene. Oppholdet inneholdt selvfølgelig de vanlige turistmålene som Holmenkollen og Vigelandsparken, men også en god innføring i Moss 1814 og Norges selvstendighet, forteller soneleder Svein J.Lie i Lions.

Kanotur

I programmet var det satt av tid til fritidsaktiviteter for ungdommene.
– Vi fikk en fin opplevelse med kanotur i Vansjø fra Viken Hotell til Kvernøya. Ikke den lengste kanoturen i verden, men en opplevelse for livet når du aldri tidligere har sittet i en liten båt. Det må nevnes at det var stor forundring over at ett så flott land som Norge ikke sørget for at søppel ble fjernet fra friområdet. Vi hadde med søppelsekker til eget søppel og litt til så ungdommene samlet sammen så mye søppel som det var plass til i sekkene. La oss håpe at det kan komme i gang ett system for innsamling av søppel på de mest brukte plassene i Vansjø, sier han videre.
Oppholdet ble avsluttet med ett godt innarbeidet show fra ungdommene til stor glede for alle vertsfamilier og ikke minst ungdommene selv.
– Vi i Lions vil takke våre vertsfamilier for innsatsen. Ikke minst takker vi Tage for sporty innsats, men det er kanskje for ham som med oss andre. Vi sitter gjerne igjen med gode minner og inntrykk fra ungdommer som har gitt mye glede tilbake, avrunder Svein J Lie.