Fest for funksjonshemmede i Moss | www.lions.no

Moss

Forsiden > Østfold > Moss
Fest for funksjonshemmede i Moss

Ordførerne fikk svingt seg på fest sammen med funksjonshemmede i Moss søndag kveld 5. mai. Lonsklubbene i Moss, Moss Øst, Rygge, Råde og Våler samarbeidet om arrangementet.

Dette var tidenes største fest for funksjonshemmede i distriktet. Det mener i hvert fall Odd-Rune Karlsen i Tempo IL.

– Det er første gang det har vært et så stort arrangement for funksjonshemmede i Moss, sier klubbens daglige leder.

2013-05-05_Fest_funksjonshemmmede_moss3

Rundt 40 medlemmer i Tempo fra Moss hadde tatt turen. Totalt var det snakk om i underkant av 200 deltagere (og ledsagere) som hadde tatt turen til Nøkkelandshallen på Kambo denne kvelden. Deltagerne kommer fra lag, foreninger, institusjoner og bofellesskap i Rygge, Råde, Våler og Moss.

2013-05-05_Fest_funksjonshemmmede_moss2

En bedre hverdag

Festen ble arrangert av den humanitære serviceorganisasjonen Lions' lokale klubber i de samme kommunene. Svein J. Lie, president i Lions Moss, sier de stilte opp med 30 medlemmer. De fikk også hjelp fra 10 medlemmer i hjelpeorganisasjonen Civitan Mossiana. I tillegg stilte noen elever fra Helse- og sosialfagslinja på Malakoff VGS opp.

Sammen ville de skape en fest for folk som vanligvis ikke kommer seg så ofte på fest.

– Målet er å skape en bedre hverdag for de funksjonshemmede, forklarer Lie.

Ingen grenser

Kvelden åpnet med at han holdt en tale for de fremmøtte. Der henviste han blant annet til Tempo ILs Karlsen.

– En klok mann her i salen sa til meg en gang: "funksjonshemmede kan klare alt, så lenge det blir godt nok tilrettelagt for dem". Det er hva vi har prøvd å gjøre her i kveld, sa Lions-presidenten.

Fest og moro

Torgeir og Kjendisene sørget for musikk som fikk danseføttene igang. Da var selv ikke ordførerne vanskelige å be.

2013-05-05_Fest_funksjonshemmmede_moss4_video

Senere på kvelden ble det litt å spise, konkurranser og enda mer dans og moro.

Klikker du på artikkelen i Moss avis under kan du også se video av ordførerkvartetten, som svinger seg på dansegulvet.