Årets vinnertegning i Lions Fredsplakatkonkurranse er kåret | www.lions.no

Lørenskog

Forsiden > Akershus > Lørenskog
Årets vinnertegning i Lions Fredsplakatkonkurranse er kåret

Vinnertegningen i den nasjonale finalen i Lions Fredsplakatkonkurranse 2018-2019. Tegnet av Dominika Leszczynska fra Lørenskog.

Årets vinnertegning i Lions Fredsplakatkonkurranse er kåret

Denne flotte tolkningen av "Kindness Matters" er tegnet av Dominika Leszczynska som går i 7. klasse på Luhr skole i Lørenskog. Gratulerer!

Se også de andre distriktsvinnerne (oppført i distriktenes kronologiske rekkefølge, fra A1 til J) som konkurrerte i finalen. Klikk på pilene øverst i bildet for å gå videre i billedgalleriet.

Lions Fredsplakatkonkurranse er en årlig internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år. Målet er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt fredstanken. Det er nytt tema hvert år, og for 2018-2019 var oppgaven "Kindness Matters".

Som vinner i den norske finalen får klassen til Dominika overrakt 5000 kroner som premie.

Tegningen ble innsendt av Lions Club Lørenskog som har sponset konkurransen i Lørenskog.

Tegningen til Dominika har kjempet seg gjennom flere finaler - den er kåret som klassevinner, skolevinner og distriktsvinner i løpet av høsten. Som nasjonal vinner går den nå videre til den internasjonale finalen. Den internasjonale vinneren og to familiemedlemmer får  en reise til “Lions Dag med FN”, som arrangeres i New York den 9. mars 2019. Der overrekkes premien på 5.000,- USD. De neste 23 vinnerne mottar en pengepremie på 500,- USD.

Fakta om Lions Fredsplakatkonkurranse

• Lions Clubs International arrangerer i samarbeid med FN hvert år en internasjonal tegnekonkurranse for barn med fred som tema.
  • Lions Clubs International og FN har samarbeidet i over 70 år.
  • Det anslås at 450.000 tegninger årlig er med i konkurransen på verdensbasis.
  • I Norge deltar barn ved rundt 200 skoler.
  • Målet er å fremme kreativitet og refleksjon rundt temaet fred hos barn og unge.
  • I løpet av de siste  år har mer enn åtte millioner barn fra nærmere 100 land deltatt i konkuransen.
  • Tema for 2018-2019 har vært "Kindness Matters"
FN og Lions

Lions er en frivillig, medlemsbasert humanitær organisasjon med 1,4 millioner medlemmer i over 200 land og geografiske områder. I Norge har vi 10 000 medlemmer fordelt på 400 Lions-klubber.

Lions har en rådgivende rolle i FN når det gjelder humanitære spørsmål, et samarbeid som startet rett etter andre verdenskrig. FN ble stiftet i 1945 og året etter ble Lions grunnlegger, Melvin Jones, kontaktet for å bidra til å utvikle de ikke-statlige humanitære organisasjonene (NGOs).