Kunst til AHUS | www.lions.no

Lørenskog

Forsiden > Akershus > Lørenskog
Kunst til AHUS

Til venstre: Øystein Mæland, direktør på AHUS. Til høyre: Arild Lund, leder av Kunstkomiteen i LC Lørenskog

Kunst til AHUS

100.000-kronersgave til Ahus

Lørenskog: Snart skal nye kunstverk fra flere lokale kunstnere pryde veggene på sykehuset.

Av

Stine Løkstad

Romerikes Blad

Lions Club Lørenskog har donert 29 kunstverk til Ahus. Bildene har en verdi på til sammen over 100.000 kroner.

– Etter høstutstillingen vår hadde vi et stort overskudd. Jeg tenkte at vi kunne gi noe av det til sykehuset. Jeg har selv vært pasient her, og savnet mer farger og bilder på veggene, sier Arild Lund, som er leder i kunstkomiteen i Lions Club Lørenskog.

Tirsdag overleverte Lions Club Lørenskog kunstverkene til Ahus-direktør Øystein Mæland.

– Dette var en veldig fin gave å få. Bilder kan bidra til å stimulere fantasi og gi trøst til pasientene. Å omgi seg med billedkunst er noe alle kan oppleve som fint, sier Mæland.

En av kunstnerne som har bidratt med to bilder, er Eva Berntsen fra Lørenskog.

– Jeg synes det var givende å gi et bidrag til sykehuset. Alle som bor i området har et forhold til Ahus. Jeg håper at noen kan drømme seg litt bort i bildene mine, sier Berntsen.

Det er Ahus sitt kunstutvalg som skal avgjøre hvor på sykehuset bildene skal henge. Bildene skal plasseres på steder hvor de er godt synlige for pasienter og pårørende.