Lions Strandenga | www.lions.no

Gjøvik

Forsiden > Oppland > Gjøvik
Lions Strandenga

Lions STRANDENGA er ei perle ved Mjøsa, 7 dekar stort med strandlinje, brygge, grillsted, låve med møterom, og våningshus med kjøkken, oppholdsrom og ca. 10 sengeplasser. I tillegg disponeres ca 8 dekar friområde som "tilhører" Gjøvik Kommune.

Stedet drives av Lions Strandenga. Selskapet er et andelslag der Lions klubber fra hele Norge kan være med i driften av stedet. Stedet eies av Lions Club Gjøvik og Lions Club Biri,  men LCBiri har på vegne av eierne, overført den daglige og strategiske driften av stedet til Lions Strandenga.  Lions Club Biri, Lions Club Kongsvinger Lions Club Ringsaker Nord og Lions Club Oslo/Bøler er med som de første andelseiere i "driftsselskapet".

Fjorårets sesong var vellykket,  stort sett belagt av leirer/opphold de fleste ukene fra Juni til oktober.  Og årets sesong starter også bra:  Pr. dato er det meste av Juni belagt, og vi forventer at belegget i år blir minst like stort som fjorårets.

Lions Strandenga er - i likhet med mange andre leirsted/etableringer på landsplan - kandidat til å være et "distriktvis" leirsted - ref LCRingsaker Nord's forslag til Røde Fjær mål i 2015,  der det ønskes en fast aktivitet rundt omkring i landet, på faste sted,  med aktiviteter for barn og unge med spesielle behov.

På Strandenga er vi forberedt på det meste,  og vi har også inngått samarbeidsavtale med lokalt hotell for bruk ved overnatting for spesielle grupper deltagere - eksempelvis med ulike former for funksjonshemming. Vi samarbeider også med vår nærmeste nabo - Kløverstua - som eies av Lillehammer Sanitetsforening. Vi har utviklet vårt eget leirkonsept, som kan tilpasses det enkelte arrangement.

Du vil finne mye info om Strandenga på vår hjemmeside: www.strandenga.no