LC Fredrikstad/Gamlebyen fyller 25 år i 2017 | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Fredrikstad/Gamlebyen

Forsiden > Østfold > Fredrikstad/Gamlebyen
LC Fredrikstad/Gamlebyen fyller 25 år i 2017

Vår første president Grete Kirkebø med representanter fra charterklubbene

LC Fredrikstad/Gamlebyen fyller 25 år i 2017

Klubben vår ble stiftet 24. september 1992 som den tredje dameklubben i Østfold og tilhører sone2 D104J.  Det var LC Fredrikstad/Glemmen og LC Rolvsøy som samarbeidet om denne opprettelsen. 

Vi har en liten mistanke om at det var frykten for å få damer inn i vel etablerte klubber som satte i gang prosessen, men i dag er vi glade for å være den klubben vi er.  Og uansett, en stor takk til de første som tok på seg jobben med å få det hele i gang. 

Vi var til å begynne med 23 medlemmer.  I årenes løp har noen medlemmer sluttet og nye har kommet til.  Fortsatt har vi 9 chartermedlemmer.  De har vært tro mot klubben i alle disse årene.  I dag er vi stolte over at klubben teller 28 driftige damer.   

Klubbens første store aktivitet var et bunadslotteri i forbindelse med Fredrikstad Messen på Kongsten i 1993.  Overskuddet på ca. kr 65 000 gjorde oss optimistiske for det videre arbeidet og var selvfølgelig en solid grunnstein i aktivitetskassen vår. 

Mange store og små aktiviteter har det vært siden.  Vi minnes St. Hans arrangement både i strålende sol og i øsende regn med dertil følgende avlysing, julemarked med risengrynsgrøt og mye folk, men også med vind og kulde og dårlig tildelt plass hvor ingen gikk forbi.  Vi har vært serveringsdamer og mannekenger, vi har hatt eldrefester og temakvelder.  Vi har også gått fra dør til dør og solgt lodder og samlet penger.  I den sammenheng er vi veldig fornøyd med anskaffelsen av Vipps-konto. 

Fellesaktiviteter som julelotteri, bokmesse, Tulipanaksjon, Røde Fjær, sykkelløp, kafé under Tall Ships Race, Natteravning og mye mer, har skapt vennskap og samhold mellom klubbene i sonen.  Aktivitetene har gitt oss gode penger som vi deler ut med glede.  I forbindelse med jubiléet vårt har vi faktisk bestemt å gi ut to gaver på hver kr 50 000.  Mottakerne er ennå ikke blitt varslet om tildelingen, så vi holder det hemmelig inntil det vil bli offentliggjort i forbindelse med aktiviteter utover høsten. 

Vi har også pleiet oss selv og fellesskapet med hyggelig teatertur til Oslo, tur til Hafslund Hovedgård, til Gipsund gård, til Oscarsborg, Stortinget, Slottet og mange flere steder.  For 5 år siden gjennomførte vi en flott helgetur til Vestre Gausdal med besøk på Skomakerstuen til fredrikstadmannen Egil Torin Næsheim, vi hadde lunsj på Ro gård med kortreist mat og vi ble guidet rundt i Bjørnstjerne Bjørnsons hjem på Aulestad. Likeså hadde vi en fantastisk tur til Wroclaw i Polen for to år siden. 

Mange av oss har vært på Riksmøter og Distriktsmøter.  På Beitostølen i 1998 deltok vi med 8 medlemmer i bunad. 

2017-10-18_Fredrikstad-Gamlebyen_2

Bunadskledde Lions-damer

Det vakte så stor oppmerksomhet at vi ble omtalt i The Lion, som avisen het den gang, både med førstesidebilde og artikkel inne i avisen. 

 

 

 

 

I mange år hadde vi vår egen klubb-avis.   Avisen var veldig populær blant medlemmene og ga god informasjon om hva som skjedde spesielt i klubben og lokalområdet.  Avisen ble kåret til årets beste klubb-avis på Riksmøtet i 2005. 

2017-10-18_Fredrikstad-Gamlebyen_3

Samlet til festmiddag

7. til 8. september arrangerte vi en overnattingstur for å feire våre 25 år.  I samlet flokk dro vi til Strømstad hvor vi nøt en fantastisk lunsj på Laholmen Hotell.  Ferden gikk videre til Viltlycke Museum som er et kunnskap- og opplevelsessenter tilknyttet et stort helleristningsområde i Tanum kommune.  Hovedattraksjonen på kvelden var en festmiddag med tilhørende sanger, taler og hilsninger på Tanum Strand Hotell. 

Nå ser vi frem til videre arbeid i Lions!