Friskus på Camp Fjalir | www.lions.no

Drøbak

Forsiden > Akershus > Drøbak
Friskus på Camp Fjalir

Mathias Rytterager (i midten) sammen med President Bjarni S. Einarsson (t.v) og ansvarlig for International Relations, Erik Kolsrud Aas (t.h), i Lions Club Drøbak.

Foto: Berit Kaspara Signete Fredheim

Friskus på Camp Fjalir

Mathias Rytterager var i sommer deltaker på internasjonal leir for ungdom med nedsatt funksjonsevne på Vestlandet. Camp Fjalir ble avholdt for første gang i juli i år med 13 deltakere fra hele verden, noen med ledsagere. Alderen på deltakerne var 18 – 25 år.

Temaet for leiren var å styrke respekt og forståelse for ukjente kulturer, og være brobygger for toleranse og fred.

Mathias var eneste norske deltaker. Han ble støttet av Lions Club Drøbak og stilte derfor gjerne opp på klubbmøtet for å fortelle om oppholdet.

Han fortalte begeistret om en 2 ukers sommeropplevelse fylt med aktiviteter tilrettelagt for deltakernes fysiske evner. Kanopadling, turer i naturen, kulturaktiviteter, friluftsliv og trening i og rundt Haugland rehabiliteringssenter, som i sin tid ble etablert med støtte fra Lions Røde Fjær aksjonen.

Der ungdom samles, blir det naturligvis mye moro, og vennskap utvikles i pakt med campens tema. Overnatting i små hus med 4mannsrom, gjorde at man ble ekstra godt kjent.

-Hvordan var kommunikasjonen?

-Campspråket var engelsk, og det gikk veldig bra. Vi opprettet en facebook-gruppe og holder kontakt!

Campen ble avsluttet med fest siste kvelden med leker, musikk og underholdning av deltakerne.

-Vil du anbefale andre å delta på leiren?

Ja, så absolutt, og jeg kommer til å søke om å få komme dit neste år også!