Lions i Follo samlet 230 til flott festaften på Ås vgs. | www.lions.no

Drøbak

Forsiden > Akershus > Drøbak
Lions i Follo samlet 230 til flott festaften på Ås vgs.

Svingte seg på dansegulvet: Til tonene fra Egil Bergs orkester var de 230 festdeltakerne raskt ute på dansegulvet. Foto: Linus Olhans

Lions i Follo samlet 230 til flott festaften på Ås vgs.

Lions-klubbene i Follo, herunder Lions i Drøbak, arrangerte søndag kveld sitt tradisjonsrike arrangement, festaften for funksjonshemmede, på Ås Videregående Skole.

Klikk på Les mer under og se video fra festen under artikkelen i Ås avis.

Med rundt 230 deltakere på plass i kantina på Ås videregående skole, og iherdig jobbing fra Lions-klubbene i Sone 5, var alt duket for et storslagent arrangement, med god mat, drikke, loddtrekning og sosialt samvær. Og sist men ikke minst dans, det er nemlig det denne kvelden handler om.

På plass var også det eminente bandet Egil Bergs Orkester, som har spilt på samtlige festaftener siden oppstarten. De spilte opp til dans og sørget for god stemning på dansegulvet, noe det så ut til at de frammøtte deltakerne satte pris på. På plass var også fem av Follos ordførere, skriver  Ås Avis.

Tradisjonen tro

– Det hele startet for 40 år siden. Da var det Erling Stordahl, som gjennom sitt arbeid for funksjonshemmede bland annet har vært med på å starte opp Ridderrennet, et årlig skirenn for funksjonshemmede, og har grunnlagt Beitostølen Helsesportsenter, som var pådriver for prosjektet. Han ga oss en slags utfordring, der han ville at vi skulle gjøre noe for funksjonshemmede, så det gjorde vi, forklarer Lasse Hjermundrud fra Lions Club Ås.

Startet i Kråkstad

Opp igjennom historien har festaftenen vært arrangert på flere forskjellige steder rundt omkring i Follo. Det første arrangementet gikk av stabelen på Kråkstad Samfunnshus, deretter har det blitt arrangert hele 24 ganger i Oppegård, før det flyttet til Vestby Vgs, og omsider til Ås, der det har blitt arrangert de siste sju årene, forteller en av Lions-veteranene, som har vært med på arrangementet over 20 ganger.

Se video fra festen ved å klikke på bildet under

Er laget av PRC Fredri Knutsen, LC Ås/Nordby - Se videoen der medlemmer i LC Vestby med ledsagere smører 800 snitter på 1. time - Lionsklubbene i Follo dekker sammen bord på Ås vg. skole - Ordførere og soneleder Bjørn Tørmo, LC Vestby er på plass og ønsker velkommen - Egil Bergs Orkester spiller opp til dans og snart er det fullt på dansegulvet med glade festdeltagere

Video - varighet - Drøye 4 minutter