Drøbak | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Drøbak

Forsiden > Akershus > Drøbak

Nyheter

Hjulskiftaksjon i Drøbak

Helgen 6. + 7. april arrangerte vi vårens hjulskiftaksjon! 

Strålende vær, blide kunder og ivrige klubb-medlemmer ga et resultat på 99 bilder som fikk skiftet til sommerhjul og 35.000,- i kassa som skal bruker på vårt arbeid for barn, unge og eldre i Frogn!

En stor takk til Ove Landsverk og Rema 1000 som igjen lot oss få okkupere en stor del av parkeringsplassen deres.  

Temakveld om nettvett

Lions Club Drøbak inviterer til temakveld for deg som oppdrar ungdom i Frogn

SMIA Onsdag 3.april klokken 19.00

Martin setter søkelys på mobbing med støtte fra Lions

Martin Loen Faldt (25) er en ung mann med en vond fortid, som har klart kunststykket å snu det til noe positivt! Etter en vond oppvekst med mye mobbing og trakassering i skolen, reiser han nå rundt på skoler og forteller foreldre og lærere om farene ved mobbing, og hvordan man kan avdekke mobbing. Dette gjør han med økonomisk støtte fra Lions Club Drøbak.

Hjulskiftaksjon høst 2018

Den siste helgen i oktober avholdt Lions Club Drøbak hjulskiftaksjon. 

Lions Miljødag 2018

Lions Clubs International har valgt miljø som et av sine satsningsområder. Lions Norge har opprettet en felles aksjon – Lions Miljødag. Aksjonen motto er: «Vi hjelper vår planet. Lions møter utfordringer for miljøet, både lokalt og globalt. En sunn planet er grunnlaget for trivsel for alle.» 

Frogniaden 2018

Søndag 2.september gikk årets Frogniaden av stabelen. Det er et årlig idrettsarrangement i regi av DFIs Gruppe 13 for barn, unge og voksne med nedsatt funksjonsevne.

Frognskolen i norgestoppen på kommunebarometeret - Lions Club Drøbak

Vår viktigste oppgave er at alle skal være trygge og trives sier enhetsleder Linda Langås Vamnes og forteller i artikkelen også om viktigheten av et godt skolemiljø. Blant flere tiltak har alle barneskolene i Drøbak takket ja til "Mitt valg" med Lions i Drøbak som hjelper.

Kveldsseminar i Mitt Valg og Nettvett

Lions Club Drøbak inviterer til kveldsseminar i Mitt Valg og nettvett i Smia flerbrukshus 6. juni 2018 fra kl. 18 - 21.15.
 
Er du forelder og kanskje medlem av FAU? Jobber du med barn og unge til daglig i barnehage, skole eller idrettslag? Er opptatt av barn og unges oppvekstsvilkår?  Da er dette seminaret noe for deg!!
 
Foredragsholdere Terje Ogden og Redd Barna.

Se program under.  Påmelding sendes: gulliksen.anne@gmail.com eller sms 980 81 672.  Seminaret er gratis, påmelding etter prinsippet «førstemann til mølla».

Lions tulipanaksjon 27. og 28. april 2018

"Kom mai du skjønne milde…… "
Lions Tulipanaksjon starter fredag 27. april. Vi står på Drøbak City, Kiwi Ullerudssletta og i sentrum. Kjøp en bukett - eller to og støtt en god sak!
Det meste av inntektene fra aksjonen går til det holdningsskapende programmet MITT VALG! som gir skoler, barnehager og idrettslag verktøyet de trenger for å trene barn og unges sosiale og emosjonelle kompetanse.

Trygve Elemenhorst valgt 1. visedistriktsguvernør

Lions Club Distriktmøte valgte lørdag den 21. april 2018 Trygve Elmenhorst til 1. visedistriktsguvernør for Lions Club Distrikt 104J.

Trygve har bl.a. vært president i Lions Club Drøbak 2013-2015, samtidig var han soneleder i sone 5 distrikt 104J fra 2014-2015 og 2. visedistriktguvernør fra 2017-2018.  Vervet visedistriktguvernør leder frem mot distriktguvernør som er distriktets øverste administrative leder og representerer distriktet i styret til Lions Norge. Distrikt 104J ...består av samtlige kommuner i Østfold og deler av Akershus, i alt 56 klubber med over 1500 medlemmer.

Vi gratulerer Trygve med vervet og ønsker ham lykke til.

Rita Fredheim blir første kvinnelige president i Lions Club Drøbak

Lions Club Drøbak valgte på klubbmøtet i april nytt styre for fiskalåret 2018/2019. For første gang i klubbens historie ble det valgt en kvinnelig president.

Rita Fredheim har i en årrekke vært Lions Club Drøbaks kasserer og stabile samlingspunkt. I tillegg til å holde orden på økonomien er hun den naturlige leder for klubbens festkomiteer, stiller alltid lokaliteter til disposisjon, skaffer materiell til gjennomføring av dekkaksjoner og er klubbens muntrasjonsråd.

Lions Club Drøbak har 49 medlemmer og ser frem til et fruktbart fiskalår under Ritas ledelse.

Rita Fredheim overtar for Erik Burud som har vært president i et år og fortsetter i videre arbeid i styret som past president. 

Med seg i styret har Rita Fredheim Hans Christian Andersen visepresident, Bjørg Ekelund kasserer, Sverre Blixrud sekretær, Nina Herud, Gunnar Aaslund, Elisabeth Kroge og Erik Burud.

Hjulskiftehelg den 7. og 8. april 2018

Våren er like rundt hjørnet. Vi legger om til sommerhjul på bilen din lørdag 7. og søndag 8. april 2018. Du finner oss på Rema 1000, Dyrløkkeveien 1, Drøbak fra kl. 10-16.

Vi spanderer drikke og spyler vinterdekkene mens du venter. Pris kun kr. 300. Inntektene går direkte til Lions Clubs arbeid for å hjelpe barn, unge og eldre i Frogn kommune.

Vi er fleksible og tar kort, kontant og vipps.

Flere lokale helter gjennomførte Ridderrennet

Nok et fantastisk Ridderrenn er gjennomført med flere lokale deltakere. Dette reisebrevet tar for seg fire av utøverne i DFI Gruppe 13 som reiste til Beitostølen fredag 16. mars. Vi ønsker å rekke en stor takk til Lions Club Drøbak som gjør denne turen mulig.

Unngå fall - strøsingel for salg!

Det er i disse dager farlig glatt på fortau, stier og i oppkjørsler i Drøbak. Vi stolprer av gårde på isen og håper å unngå overraskende knall og fall!
Lions Club Drøbak tar i et tak for å hjelpe på dette og fyller sekker med strøsingel for salg! 

En "sjuk oppgradering"

Lions Club Drøbak har vært med på å realisere aktivitetsparken på Seiersten. Takket være et av våre medlemmer, Tommy Storemark som har vært svært aktiv i gruppen som har laget planene. Vi gleder oss til jubileumsgaven vår til Frogn kommune kommer på plass.

I tillegg til at parken skal være en møteplass for alle, vil det også bli et bedre møteområde for elevene ved Seiersten Ungdomsskole. A

Lions Internationals utvekslingsprogram

Som en del av Lions Internationals utvekslingsprogram sendte Lions Club Drøbak en deltaker til camp i Japan i sommer. Birkir Ingi Bjarnason fikk en strålende mottakelse ved ankomst i til flyplassen i Tokyo og en unik kulturell opplevelse. Ungdomsleire blir arrangert over hele verden hvert år. Vi oppfordrer på det sterkeste ungdom mellom 18 og 21 år til å søke om å få delta. Det kreves ingen tilknytning til Lions, og vi betaler for reise og opphold. Ta kontakt med oss dersom du eller noen du kjenner har lyst til å delta. Alle tidligere deltakere anbefaler det varmt! Mer info finner du via denne lenken:  http://www.lions.no/Vaart-arbeid/Ungdomsutveksling-Youth-camp-and-exchange/Vil-du-delta-paa-Lions-ungdomsutveksling-i-utlandet

Lions strøsingelsalg forberedes

Dugnadsgjengen i Lions Club Drøbak fyller opp sekker med strøsingel. Her er det flittige fyrer som sørger for en god inntektskilde gjennom vinteren.

Et minne for livet - takkebrev fra deltakere på Helsesportuka

Lions Club Drøbak har fått en hyggelig tilbakemelding fra Henrik og Randi som deltok på Helsesportsuka i Tana. Vi er veldig glade for å ha bidratt til at de fikk denne opplevelsen og oppfordrer dere til å lese om dette arrangementet. 

Frogniaden 2017

Lions Club Drøbak har vært med og bidratt til Frogniaden 2017 som tidligere år.  Frogniaden er et idrettsarrangement for barn, unge og voksne mennesker med nedsatt funksjonsevne.  Det konkurreres i stafett, ballkast, boccia, rullestolløp og fotball. Deltakere og tilskuere får oppleve ekte idrettsglede. Vi heier på DFI Gruppe 13.

Erik Burud ny president i Lions Club Drøbak

Tradisjonen tro markerte Lions Club Drøbak årets avslutning fredag 9. juni med sommerfest på Gylte. Det var over 40 medlemmer med følge som møttes til hyggelig lag på bryggekanten.

Sommerfesten er et fint tidspunkt for presidentbytte, formell overtakelse er ved nytt fiskalårs begynnelse, 1. juli 2017.  Erik Burud overtar for Bjarni S. Einarsson, som har vært president i to år og fortsetter i videre arbeid i styret som past president. 

Erik har god erfaring i klubbarbeidet.  Han ble medlem i Lions Club Drøbak i april 2012 og har sittet i styret i fem år. Han gleder seg til å lede klubben i oppgaver under Lions Clubs motto «Til tjeneste».  Lions Club Drøbak ser fram til et aktivt og givende år under ledelse av Erik og gleder oss til å møtes igjen på høstens første møte, 5. september.

Vellykket grillaften på Ullerud

Lions Club Drøbak inviterte beboere på Ullerud helsebygg og Ullerud bofellesskap til en vellykket grillaften i går, 6. juni. Det ble også servert marsipankaker til dessert ifbm. 100 års jubileumsmarkeringen til Lions Club International, som ble stiftet den 7. juni 1917.

God deltakelse i Borgertoget

Det var 36 glade Lionsmedlemmer med følge som deltok i Borgertoget i år.  Vi vil takke for støtten de siste 60 årene og markere 100 års jubileet til Lions Club International. Vi ser frem til videre samarbeid i årene som kommer. 

Lions Club Drøbak deltar i Borgertoget

Lions Club Drøbak vi delta i Borgertoget nå i år. Vi ønsker å synliggjøre klubbens aktiviter og prosjekter i forbindelse med 60 års jubileet til Lions Club Drøbak og 100 års jubileet til Lions Club International nå i år. Dette er en fin anledning for alle beboere i Frogn kommune til å bli bedre kjent med Lions organisasjonen og hva vi står for. Lions Club Drøbak ønsker samtidig å takke for støtten til Lions igjennom de siste 60 årene. 

Besøk til Lions-skogen Skiptvet på Island

Lions Club Drøbak har vært på besøk hos Lionsklúbburin Ásbjörn på Island som tok oss med på befaring til norsk/islandsk Lionsskog i Hafnarfjörður Island.

Besøk hos Presidenten på Island

22 medlemmer fra Lions Club Drøbak og 16 ledsagere, har vært på besøk hos Presidenten på Island, hr. Guðni Th. Johannesson. Presidenten er beskytter av Lions Club Island og fikk nylig utdelt Lions Club International høyeste utmerkelse, Melvin Jones Fellowship Award.
Vi takker for veldig hyggelige mottakelser og lærdomsrik omvisning av Presidentsresidensen, Bessastaðir, som opprinnelig tilhørte Snorri Sturluson. Snorri var en islandsk høvding, forfatter og skald. Han er mest kjent som forfatter av Den yngre Edda og Heimskringla, et av Norges viktigste bokverk. Snorri medvirket også til at Island kom under den norske kongen i 1262.

Lions Tulipanaksjonen i Drøbak 2017

Lions Club Drøbak har vært aktive de siste dagene i den årlige tulipanaksjon.  Vi fik solgt 825 buketter i år, hele 6600 tulipaner som planlagt.  Inntektene går til holdningsskapende arbeid, blant annet undervisningsprogrammet MITT VALG.  Dette er et program som har gitt barn og ungdom trening i å ta ansvar, kommunisere, få økt selvtillit, ta beslutninger og sette seg må.  Vi takker alle for støtten og ønsker dere en riktig god helg.

Flytting av beboere på Grande til Ullerud sykehjem

Lions Club Drøbak står klar for å få en trivelig og hyggelig overgang fra Grande til Ullerud sykehjem den 25.04.2017.  Vi koste oss med å steke vafler, koke kaffe og ta i mot beboerne.  Vi gratulerer beboerne med nye og flotte fasiliteter.

Trygve Elmenhorst valgt visedistriktsguvernør

Lions Distriktmøte valgte lørdag 22. april 2017 Trygve Elmenhorst til 2. visedistriktsguvernør for Lions Club Distrikt 104J. Trygve ser frem til å ta fatt på oppgavene og gleder seg spesielt til arbeidet med opplæringsprogrammet som påtroppende distriktguvernør Svein J. Lie vil intensivere. Han vil også gjerne finne et nytt eller følge opp et godt hjelpeprosjekt i Afrika. 

Trygve har bl.a. vært president i Lions Club Drøbak 2013-2015 og samtidig soneleder i sone 5 distrikt 104J fra 2014-2015.

Visedistriktguvernør skal i en periode på to år gjennomføre mot et løp som leder frem mot distriktguvernør som er distriktets øverste administrative leder og representerer distriktet i styret til Lions Norge. Distrikt 104J består av samtlige kommuner i Østfold og deler av Akershus, i alt 56 klubber med over 1500 medlemmer.

Det er en gladnyhet for Lions Club Drøbak - som feirer 60 års jubileum i år - at Trygve har takket ja til å ta på seg dette vervet og vi ønsker ham lykke til.

Lions tulipanaksjon til helgen, kjøp en bukett - eller to

Lions Tulipanaksjon arrangeres fredag 28. og lørdag 29. april 2017. 
Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne!

Det meste av inntektene fra aksjonen går til det holdningsskapende programmet MITT VALG! som gir skoler, barnehager og idrettslag verktøyet de trenger for å trene barn og unges sosiale og emosjonelle kompetanse. Gjennom langsiktig og systematisk bruk av MITT VALG! bygger barna relasjoner, utvikler vennskap og blir flinkere til å fortelle om opplevelser og erfaringer. Slik bidrar vi til å skape et bedre klassemiljø, redusere mobbing og hjelper barna til å ta gode valg.

Vellykket hjulskifteaksjon - Takk for støtten!

Det var 126 fornøyde kunder som fikk skiftet over til sommerhjul hos Lions Club Drøbak denne helgen.
Vi takker alle kunder for støtten til humanitært arbeid i kommunen.

Hjulskifteaksjon lørdag 22. og søndag 23. april 2017

Vi legger om til sommerhjul på bilen din lørdag 22. og søndag 23. april fra kl. 10-16. Du finner oss på Rema 1000, Dyrløkkeveien 1, Drøbak. Dette for kun kr. 300 og samtidig støtter du en god sak. Kort eller kontant. Vi spanderer drykke og spyler vinterdekkene mens du venter.  Vel møtt!

Lions Club i Drøbak, 60 års jubileum

Lions Club Drøbak feiret lørdag 25.mars sitt 60års jubileum på Galleri Finsrud, klubbens faste møtested. Klubbens medlemmer med ledsagere og inviterte gjester gledet seg over å møtes til en høytidelig og verdig fest.

Støtt Lions tulipanaksjon lørdag 29. april 2017

Her kan du lese artikkelen om Lions tulipanaksjon og MITT VALG i påskemagasinet til Mediasenteret i Vestby. Bladet distribueres til alle husstander i Frogn, Vestby og Ås torsdag 6. april 2017.

Dekkskifte lørdag 29. og søndag 30. oktober - Lions Club Drøbak

Lions Club Drøbak legger om til vinterdekk og høytrykkspyler sommerdekkene på bilen din på Drøbak Trafikkstasjon lørdag 29. okt. og søndag 30.okt. fra kl. 10:00 -16:00. Det blir også solgt sekker med strøsingel. Vi spanderer gratis drikke og kake mens du venter. Dette for kun 300 kr og samtidig støtter du en god sak.

180.000 kroner til TV-aksjonen 2016

Lionsklubber i Norge har lange tradisjoner med å samarbeide med Røde Kors og stille opp for TV-aksjonen.

Friskus på Camp Fjalir

Mathias Rytterager var i sommer deltaker på internasjonal leir for ungdom med nedsatt funksjonsevne på Vestlandet. Camp Fjalir ble avholdt for første gang i juli i år med 13 deltakere fra hele verden, noen med ledsagere. Alderen på deltakerne var 18 – 25 år.

Temaet for leiren var å styrke respekt og forståelse for ukjente kulturer, og være brobygger for toleranse og fred.

Frogniaden 2016

Lions Club Drøbak har i flere år støttet DFI Gruppe 13 som tilrettelegger fysisk aktivitet for personer med nedsatt funksjonsevne.  

«Frogniaden» er et idrettsstevne hvor mangfold og idrettsglede står i sentrum, og det er en glede for oss å kunne engasjere oss i denne årlige begivenheten for femte gang!

Lions tulipanaksjon er til helgen, kjøp en bukett eller to

Lions Club Drøbak starter med sine årlige tulipanaksjoner fredag 29.04.  Inntektene fra tulipansalget går til holdningsskapende arbeid, blant annet undervisningsprogrammet «Det er mitt valg». Dette er et program som har gitt unge trening i å ta ansvar, kommunisere, få økt selvtillit, ta beslutninger og sette seg mål, forteller president, Bjarni S. Einarsson i Lions Club Drøbak til Amta. Han håper de skal selge rundt 800 buketter.  Vi er å finne i Amfi Drøbak City og i sentrum utenfor vinmonopolet fredag ettermiddag og hele lørdag. Bukettene har hatt samme pris i flere år og koster kun 100 kr.  

Tett på: av Kjersti Sandnes, Akershus Amtstidende 26.04.16

Selger tulipaner til inntekt for rusforebyggende tiltak - Lions i Follo

Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne. Start med å kjøpe en bukett tulipaner for en god sak.

Lions i Follo samlet 230 til flott festaften på Ås vgs.

Lions-klubbene i Follo, herunder Lions i Drøbak, arrangerte søndag kveld sitt tradisjonsrike arrangement, festaften for funksjonshemmede, på Ås Videregående Skole.
 

Klikk på Les mer under og se video fra festen under artikkelen i Ås avis. 

Frivilligheten i vekst i LC Drøbak

Mens medlemstallet i mange foreninger har stagnert eller er redusert, vokser Lions Club Drøbak for hvert år. I siste halvår i 2015 fikk vi 4 nye medlemmer, og er nå oppe i et medlemstall på 43, noe som er det høyeste i klubbens snart 60-årige historie. På februarmøtet var vi så heldige å få besøk av både avgått og tiltrådt ordfører, Thore Vestby og Haktor Slåke.

Klubben er aktiv, og har mange jern i ilden – både når det gjelder å få inn midler, og å bruke disse på gode formål, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. I Frogn henvender vi oss hovedsaklig til eldre, funksjonshemmede og barn/ungdom.

I februar måned er vi i gang med en aksjon der vi ber dem som tipper om å støtte oss med Grasrotandelen fra Norsk Tipping. Mange kjenner ikke til denne ordningen, der 5% av det man tipper for kan gå til en frivillig organisasjon. Det er penger man ikke ser noe til selv, men for oss og våre gode formål kan det utgjøre et uvurderlig bidrag.  Vi takker før den gode støtten vi allerede har fått og håper flere er villig til å bidra til gode formål.

Fikk livreddende gave

I gjennomsnitt 15 personer får hjertestans i Norge hver eneste dag. Uten hjertestarter overlever kun én av dem. Ved bruk av hjertestarter overlever mellom 70 og 80 prosent, sier Trond Plaat, kursinstruktør i hjertestarter og førstehjelp.

Trenger du strøsand for vinteren?

Glatt føre? Lions Club Drøbak selger sekker med strøsingel og alle inntektene går til humanitært arbeid. Disse finner du på følgende utsalgssteder: 7-Eleven Ullerud, City Farger, Kiwi Heer, Matkroken, Pavelstorget og Shell 7-Eleven Frogn.  Du kan også gjerne ta kontakt med ett av våre medlemmer i Lions Club Drøbak f.eks. via FaceBook.

Brilleinnsamling

Hvis du finner gamle briller når du rydder til jul – ikke kast dem eller la dem bli liggende. De kan bli til glede for noen, og gi dem et nytt liv. Schau Optik og Ilmo Optikk tar imot brukte briller i samarbeid med Lions Club Drøbak og Vision for All. Både vanlige briller og solbriller mottas med takk. Også billige lesebriller kan bli til nytte for noen. (Les mer om dette på FB-siden til Vision for All.)

Strategisamling i Lions Club Drøbak

Lørdag 29. august hadde styret i Lions Club Drøbak strategisamling. Planer ble lagt for det kommende årets møter og aktiviteter. Vi i styret ser fram til et aktivt og givende år under ledelse av vår nye president Bjarni S Einarsson. Vi gleder oss til å møte resten av klubbmedlemmene igjen på årets første møte, 1.september.

Lions Tulipanaksjon i Follo 2015 med 40.400 tulipaner og 150 lionsmedlemmer i aksjon

Lions i Follo skal selge 40.400 tulipaner til inntekt for arbeid med barn og ungdom denne helgen,  Det som startet med salg av 5–6.000 tulipaner er nå blitt til over 40.000.

Dansefeber på Festaften i Ås - Lionsklubbene i Follo

ÅS: For 38. gang inviterte Lions-klubbene i Ås, Ski, Frogn, Vestby, Oppegård og Nesodden funksjonshemmede fra hele Follo til et skikkelig festaften på Ås videregående skole søndag kveld 8. mars.

Ungdomsleir på Drøbak-besøk - Lions Club Drøbak

Siste uken i juli vrimlet det av undommer i orange t-skjorter i Drøbak! Klippet fra papirutgaven til Akershus Amstidene 5. august 2014.

Vil du ha sommerjobb? Lions Club Drøbak

Også i år tar Frogn kommune i samarbeid med utekontaktene i kommunen, Drøbak Rotary klubb og Lions klubb Drøbak initiativ for å skaffe 30 Frogn-ungdommer sommerjobb.

Støtt Lions Tulipanaksjon lørdag 26. april 2014

Vi ser igjen frem til Lions årlige tulipanaksjon den siste helgen i april og håper på god støtte fra  publikum.

Ny fest-suksess for funksjonshemmede i Follo - Lionsklubbene i Follo

Bjørg Ekelund i Lions Club Drøbak forteller at funksjonshemmedes festaften på Ås videregående skole igjen ble en jublende suksess

Vellykket dekkaksjon

Lions Club Drøbaks dekkaksjon i helgen var meget vellykket. Hele klubben var i aksjon med hjulskift og vasking av dekk både lørdag og søndag.

Dekkaksjon

Lions Club Drøbak dekkaksjon

Hjertestarter på båten - Lions Club Drøbak

Lions Drøbak har sponset en hjertestarter som nå er plassert på Oscarsborgfergen

Står klar med tulipanene i Drøbak

Fredag og lørdag deler Lions Club Drøbak ut 5.500 tulipaner under mottoet «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne».

Fest-suksess i Ås

Bjørg Ekelund i Lions Club Drøbak forteller at funksjonshemmedes festaften på Ås videregående skole i helgen ble en jublende suksess.

Festaften for funksjonshemmede

Festaften for funksjonshemmede arrangeres 10.mars 2013 på Ås vgs. kl. 16.30 - 19.30