Ble hyllet på åpningen. | www.lions.no

Asker

Forsiden > Akershus > Asker
Ble hyllet på åpningen.

President i Asker Lions Olav Andenæs og May Gunn Riis fra ABK omkranser stipendvinner Jennifer Jordfald.

Ble hyllet på åpningen.

Hovedutstiller Hans Normann Dahl fylte 80 år tidligere i høst og ble hyllet da Lions Asker åpnet sin tradisjonelle høstutstilling lørdag 11. nov 2017

Vi er stolte av din tilhørighet til Asker, at du gjennom 60 år har bodd her og satt ditt preg på kunstmiljøet, sa ordfører Lene Conradi (H), da hun talte under åpningen av Lions Askers tradisjonelle høstutstilling på Venskaben i helgen. Årets utstilling, som er nummer 55 i rekken, markerer flere jubileer på en og samme tid: Hovedutstiller Hans Normann Dahl fylte 80 år på åpningsdagen og Lions Club markerer sitt 100-årsjubileum i år.

– Det er fantastisk å tenke på hva Lions har bidratt til gjennom 100 års frivillig engasjement, sa Asker-ordføreren.

Fikk stipend

Kunstneren Jennifer Jorfald ble tildelt stipend av Asker Bildende Kunstnere (ABK). «Arbeidene viser en uovertruffen, leken kreativitet og et solid håndverk som gir arbeidene en svært høy kvalitet », het det i juryens begrunnelse. Jorfald stiller ut to av de 183 verkene som utstillingen omfatter. I tillegg til Hans Normann Dahl og Jennifer Jorfald, stilles det ut verk av ytterligere 49 kunstnere. Samtlige er til salgs – og pengene går som vanlig til et godt formål, minnet Sven Hegstad, leder av kunstkomiteen, om i sin åpningstale til den proppfulle storsalen lørdag.

Veldedighet

– Når dere nå bruker penger innenfor Venskabens fire vegger, tenk da på at alt overskudd som Lions tjener går uavkortet til ideelle formål, lokalt og internasjonalt, sa Hegstad. Publikum har tydeligvis lyttet til ham. Da Budstikka snakket med visepresident Kay Arne Sørensen i Lions søndag kveld, hadde de fått inn hele 235.000 kroner bare i salg av kunst. – Vi har heller aldri hatt så mange besøkende til en åpning noensinne, så årets utstilling har vært en formidabel suksess, sier Sørensen.

Utstillingen står til søndag 19. november og vises på Venskaben i Asker.

Erik Tangen

erik.tangen@budstikka.no