Min Lions LRF 2020 Nettbutikk

Svindelforsøk på e-post

Photo by  Taskin Ashiq on  Unsplash

Svindelforsøk på e-post

De siste dagene har flere Lionsklubber blitt forsøkt svindlet på e-post.

Svindelforsøkene har den samme meldingen

"Kjære xxx (kasserer)

Jeg trenger deg til å foreta en betaling  på 4.311,00 EUR til en mottaker i dag. Jeg har bankdetaljer, kan du gjøre betalingen nå?

Hilsen xxx (president)"

Alle e-postene er sendt med presidentens e-postadresse som avsender til kasserer i samme klubb.

Det er ikke første gang vi opplever spam og svindelforsøk på e-post, men her har  bedrageren kamuflert sin egentlige avsenderadresse med presidentens e-postadresse, noe som gjør det vanskeligere å oppdage.

Alle klubber har kontaktinfo på sin hjemmeside. Det er sannsynlig at bedrageren har gått inn på den enkelte klubbs hjemmeside for å finne e-postadressene. Derfor er alle e-postene fjernet fra klubbenes hjemmesider i dag.

Det vil bli opprettet et kontaktskjema på hver klubb som ikke viser e-postadresser. Det vil komme på plass i løpet av et par uker.

Generelle forhåndsregler

• Som generell praksis når du mottar e-post, ikke klikk på lenker som ber deg oppdatere kredittkortinformasjon, personopplysninger, PIN-numre eller passord. Slett disse e-postene umiddelbart.
  • Hvis du blir kontaktet av et annet klubbmedlem eller foreningens hovedkvarter via e-post, mobil tekstmelding eller sosiale medier, som ikke inneholder en faktura, og det er en forespørsel om økonomisk hjelp, bankoverføring osv – ikke svar på meldingen. Kontakt klubbmedlemmet eller Lionskontoret via e-post eller telefon for å bekrefte at forespørselen er legitim.
  • Lagre aldri passord, bankinformasjon eller kredittkortnummer i e-posten din.
  • Bruk alltid virusbeskyttelsesprogramvare på din PC eller MAC.
  • Lag sterke passord for e-post, sosiale medier og andre online kontoer, og oppdater passordene dine ofte.
  • Vær forsiktig når du bruker offentlig Wi-FiI på restauranter eller andre offentlige stede. Disse offentlige systemene gir ingen beskyttelse mot uautorisert uredelig overvåking.