Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Vi deler ut klær til unge asylsøkere
Vi deler ut klær til unge asylsøkere

Flykningene som kommer til Norge trenger – og fortjener – en varm velkomst. (Denne aksjonen er nå avsluttet)

Ung Norge jobber til daglig med å gi barnevernsbarn en bedre hverdag, og nå ønsker de å bidra til å gi unge flytninger en god start i Norge. Ung Norge har fått ubegrenset med nytt tøy fra Varner-gruppen og Line of Oslo til unge asylsøkere.

Vi har oppfordret våre 440 Lionsklubber i hele i Norge om å kontakte sitt lokale asylmottak og få kartlagt hva hvert mottak trenger av tøy. UngNorge sørger for å pakke og sende til de respektive asylmottak. Klærne er helt nye og gis bort gratis.

Dette tilbudet gjelder for asylsøkere under 18 år.

Klærne sendes ut i pakker som er tilpasset kjønn, alder og størrelse:

• Vinterklær: Varierer med hva som er tilgjengelig.
  • Inneklær:  Bukse, skjorte/bluse, genser + varierer med hva som er tilgjengelig.
  • Undertøy: Truse, t-skjorte, BH, sokker etc.

Det er lokale Lionsklubber som organiserer bestillingene. Prosjektet er kotnadsfritt for Lionsklubbene. Pakkene blir sendt direkte til asylmottakene.

Kontakt

For mer informasjon om prosjektet, ta kontakt med generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard, hlm.oppegaard@lions.no.