Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Se glimt fra Birken
Se glimt fra Birken

Bilde 1 av 15. KLARE: Guvernørrådsleder Kay Arne Sørensen stilte som ledsager for Grethe Egeberg i Team RP på StafettBirken fredag 18. mars. Grethe har ti prosent syn og hundre prosent godt humør! Her er de begge klare for sin etappe, Sjursøen-Lillehammer.

Lionsgjengen på Sjursjøen

Bilde 2 av 15. Frivillige stilte opp med bilene sine for å transportere løpere mellom Rena og Lillehammer. Fra venstre: Harald Tusvik Eikrem i Lions Club Biri, Terje Fodstad i Lions Club Oslo Ormsund, Kristin Haraldstad Fodstad i Lions Clubs Norge Cyber, Bjørn Egil Skari Lions Club Ringsaker Nord. Til høyre guvernørråsdsleder Kay Arne Sørensen som var ledsager på siste etappe.

Ridderrennet

Bilde 3 av 15. HISTORISK! Vi kunne ikke dy oss, vi måtte ta et bilde av denne herlige pigge-gjengen som sto klare til veksling på Sjursøen. Det er første gang bevegelseshemmede deltar i Birken. Ridderrennet stilte med to lag hvorav tre stående løpere og resten sittende. (Lions er en av hovedsponsorene til Ridderrennet som arrangeres 9. april). Fra venstre: Tone Berglund (Beitostølen), Ole Jørgen Olsvik (Vardal) og Ingerid Ringheim (Oslo). Bak: Kay Arne Sørensen, Bjørn Egil Skar, Terje Fodstad og Harald Tusvik Eikrem.

Elin og Christopher

Bilde 4 av 15. To lag med blinde og svaksynte gikk årets StafettBirken. Her er det blinde Elin Stavsnes som er kommet i mål med sin ledsager Christopher Hobæk fra Tyrili. Fin tur og dette vil jeg gjenta neste år, sa en fornøyd Elin. Foto: Lillehammer Byavis.

Stand på Rena

Bilde 5 av 15. SYNLIGHET. Lions hadde en flott stand i registreringshallen på Rena. Fra venstre Arve Lund, Heidi Lill Mollestad Oppegaard og Svenn Otto Hjorth.

birken registrering

Bilde 6 av 15. Lions Club Rena sørger for registrering og innkvartering på Birken-arrangementene.

Endelig i mål

Bilde 7 av 15. I MÅL: Etappen Sjusjøen-Lillehammer er tilbakelagt! Generalsekretær i Lions Norge, Kay Arne Sørensen stilte fredag 18. mars som ledsager for Grethe Egeberg i Team RP på StafettBirken.

Sovesalen

Bilde 8 av 15. En egen del av gymsalen var satt av til de blinde og svaksynte løperne.

Varm lapskaus etter rennet

Bilde 9 av 15. Lions Club Lillehammer sørget for bevertning i Lions Lounge/Håkonshall etter renn på fredag og lørdag. Rainer Henriksen og ledsager Rune Holtze Jensen hviler etter å ha tatt bronsje i Birkebeinerrennet. Til venstre Ola Toftemo fra Lions Club Lillehammer.

Mikrofon

Bilde 10 av 15. Det er viktig at ledsager og utøver kommuniserer bra i løypa. Her festes mikrofonen.

kun for blinde og svaksynte

Bilde 11 av 15.

1. veksling

Bilde 12 av 15. Team RP 1 veksler på Skramstad. Foto: Arve Lund.

sovesal

Bilde 13 av 15. I sovesalen på Rena Leir. Lions generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard i samtale med en av deltagerne, Håkon Gisholt som gikk for Team RP. Til høyre ledsager Christopher Hobæk.

sovesal 2

Bilde 14 av 15. Generalsekretær Heidi Lill i prat med Rainer Henriksen fa Team RP på sovesalen.

svaksynt + guide

Bilde 15 av 15. Rainer Henriksen (t.v) fra Team RP og ledsager Christopher Hobæk.

»

Se glimt fra Birken

Lions takker Birken, utøvere, ledsagere og frivillige for et flott samarbeid for å få flere synshemmede med som deltagere på rennet.

Som et prøveprosjekt har Lions Norge inngått et samarbeid med Birken om å tilrettelegge for at StafettBirken og Birkebeinerrennet ble en ekstra god opplevelse for synshemmede og blinde.

På Stafettbirken fredag 18. mars kunne Team RP stille med åtte løpere, to lag på fire etapper. I klassen funksjonshemmet var det Team RP 1 som gikk av med seieren! Også på selve Birkebeinerrennet på lørdagen gikk åtte RP-løpere.

- Det ble en fantastisk Birkenhelg for oss i Team RP, mye takket være dere i Lions. Jeg har mottatt en lang rekke veldig hyggelige tilbakemeldinger på at deltagerne var både takknemlige og imponerte over den flotte tilretteleggingen dere hadde forberedt, sier Håkon Gisholt, leder i Team RP. - Og spesielt ledsagerne har bemerket at Lions' gule jakker var lette å få øye på, og virket å være "over alt"! Tusen hjertelig takk - og riktig god påskeferie til alle som bidro til å gjøre Birkendagene til en så flott opplevelse!

Lions Club Rena har ansvar for innkvarteringen på Rena og har i alt 3000 madrasser til disposisjon. Madrassene leies ut i forbindelse med alle Birkebeiner-arrangementene, en aktivitet som har gitt  gode inntekter til klubbens hjelpearbeid i mange år.

Årets prosjekt var å tilby litt "ekstraservice" – ta imot ved ankomst, guide dem gjennom registreringsprosedyren, servere mat og å vise dem sovesalen som var et eget område i gymsalen. Dagen etter ble løperne geleidet til startområdet. Lions stilte også opp for å transportere løperne, til veksling og til målområdet i Lillehammer. Lionsklubben i Lillehammer serverte varm lapskaus på ettermiddagen i Haakonshall, i "Lions Lounge".

Generalsekretær Heidi Lill var tilstede både på Rena og Lillehammer.

- Nå ser vi spent frem til evalueringsmøte med Birken og håper vi kom godt ut av prøvetiden vår – Birken pluss Lions er sant! sier en fornøyd generalsekretær.

Se flere bilder ved å klikke på pilene på bildet øverst!

2 kommentarer

Kommentarer blir moderert. Om du ser en kommentar du mener bør fjernes så kan du klikke på Rapportér
Kommentar fra Harald Eikrem Tusvik/Lions Strandenga
Rapportér | 22.mars 2016 15:48
Utrolig morsomt å være med i vekslingsområdet på Sjusjøen på fredag. Takk for opplevelsen !!
Kommentar fra Kay Arne Sørensen
Rapportér | 21.mars 2016 18:06
Takk for at jeg fikk være ledsager under stafett Birken på fredag. En stor opplevelse. Stor takk til Lions både på Rena og på Lillehammer siden for stort engasjement. God Påske ønskes dere alle

Ny kommentar