Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Rikke Lind er hovedtaler på Lions Riksmøte 2016
Rikke Lind er hovedtaler på Lions Riksmøte 2016

Rikke Lind er generalsekretær i Redningsselskapet, en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon som har en klar visjon: Ingen skal drukne.

1500 redningskvinner og redningsmenn jobber i dag på  50 redningsskøyter over hele landet. Redningsselskapet samarbeider også med en søsterorganisasjon i Hellas, Hellenic Rescue Team (HRT), som har over 2 000 frivillige.

Per januar 2016 har HRT kun syv mindre redningsfartøy. Dette er ikke tilstrekkelig for å hjelpe alle de som forsøker å ta den uforutsigbare sjøveien fra Tyrkia til Hellas. Redningsselskapet ønsker nå å styrke sjøredningsarbeidet i Hellas.

Rikke Lind ble generalsekretær i Redningsselskapet i 2012. Hun har tidligere vært statsekretær i Nærings- og handelsdepartementet, og daglig leder i Maritimt Forum. Hun har også jobbet i Norges rederiforbund og Energibedriftenes Landsforening.

Lind var stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet fra Akershus 2000-2001, politisk rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe 1997-1999 og kontorsjef i Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon, AUF 1989-1991.

Lind er styreleder i en rekke selskaper herunder, RS Sjøredningsskolen AS og Securmark Scandinavia AS. Hun er også styremedlem i ISCO Group, Trustee i International Maritime Rescue Federation (IMRF), har betydelig styreerfaring fra næringslivet for øvrig. Gikk av som leder etter 2 år i Fraktefartøyenes Rederiforening juni 2015.

Lind er utdannet lærer fra Høyskolen i Oslo og Cambridge i England, og tar for tiden en MBA i strategisk ledelse ved Probena Business School.

Påmelding Riksmøte

Riksmøte 2016 arrangeres på Quality Hotel & Resort Sarpsborg 27-29 mai 2016.

Vil du høre Rikke Lind "live", meld deg på riksmøtet idag! Her finner du påmeldingsskjema  www.riksmote2016.no