Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Lions hjelper synshemmede under Birken
Lions hjelper synshemmede under Birken

Guide+Blind=Gode opplevelser! Håper å få se mange slike parhester i Birken-løypene 18 og 19 mars.

Lions hjelper synshemmede under Birken

Under Birken Skifestival 18. og 19. mars legger Lions bort innsamlingsbøssene og tar på seg skiene. Som et prøveprosjekt skal frivillige i Lions legge til rette for at flest mulig blinde og svaksynte kan delta på StafettBirken og Birkebeinerrennet.

Lions er med dette en sosial samarbeidspartner i Birken.

Lions og Birken har i mange år samarbeidet om innkvartering på Rena. Medlemmer fra flere Lionsklubber, studenter og frivillige fra andre lag og foreninger sørger for at alle som ønsker får en madrass å sove på. I løpet av noen få timer forvandles skoler, samfunnshus og andre større bygninger til internater for mange overnattingsgjester. Et stort antall frivillige organiserer ca 3000 madrasser til de ulike overnattingstedene.

StafettBirken arrangeres for 7. gang fredag 18. mars. Startskuddet går på Tingstadjordet på Rena og målbuen står på Birkebeineren Skistadion i Lillehammer. Løypa er 54 km og følger samme trasé som det ordinære Birkebeinerrennet. Rennet går i klassisk stil.

Team RP er idrettslaget til Retinis Pigmentosa Foreningen i Norge, en herlig gjeng med mye godt humør og pågangsmot. De stiller i år med tre lag med blinde og svaksynte, og Lions har oppfordret sine medlemmer om å være ledsagere. Fire fra Team RP deltar på selve Birkebeinerrennet lørdagen, og tre er med på alle Birken-konkurransene, Birkebeinertrippelen.

Lions prøver også å få til en samling for de synshemmede deltagerne i målområdet på Lillehammer.

Lions Clubs International har hatt blindesaken som en fanesak siden døvblinde Helen Keller i 1925 spurte Lions om de ville være «De blindes riddere». Det største synsprogrammet, «Sight First», har siden 1990 hjulpet 30 millioner mennesker over hele verden med å få tilbake synet eller forbedret det.

I Norge hjelper Lions synshemmede først og fremst gjennom Lions Førerhundskole og Mobilitetssenter. Lions støtter Ridderrennet, og arrangerer sportsaktiviteter for funksjonshemmede over hele landet. Innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær har siden 1966 finansiert flere flotte sentere; Beitostølen helsesportsenter, Valnesfjord helsesportsenter, Evenes Blindesenter, Haugland helsesportsenter og Hurdal syn- og mestringssenter.

Hjemmeside Birkebeinerrennet: http://www.birkebeiner.no/

Hjemmeside team RP: http://www.rpfn.no/

Kontaktperson Lions

Generalsekretær Lions Norge, Heidi Lill Mollestad Oppegaard: hlm.oppegaard@lions.no, 951 13 124.

Kontaktperson Birken

Presseansvarlig: Randi Bolstad, randi@birkebeiner.no, 926 45 768