Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Fire ministre kommer til Ridderrennet
Fire ministre kommer til Ridderrennet

Silje Veronika Nordlund (28) fra Eidsvoll gleder seg til å gå Ridderrennet med helseminister Bent Høie som ledsager.

Fire ministre kommer til Ridderrennet

Det tradisjonsrike skirennet for syns- og bevegelseshemmede går av stabelen 14. mars. Start og mål er stadion ved Beitostølen Helsesportsenter. Det er påmeldt 450 deltagere, det høyeste tallet på mange år.

Pressemelding fra Foreningen Ridderennet:

To av deltagerne får en minister som ledsager under rennet.

Silje Veronika Nordlund (28) fra Eidsvoll skal ledsages av helseminister Bent Høie.
Silje har øyesykdommen Retinitis Pigmentosa (RP) og mistet synet i 2010. Fra 2010 til 2012 var Silje lite aktiv, men i dag sykler hun tandemsykkel i Eidsvoll sykkelklubb, løper Holmenkollstafett, 10 km Oslo maraton og trener på Bislet med team RP. Hun gleder seg til å gå Ridderrennet med Bent Høie som ledsager. - Jeg hadde ikke gått på ski siden ungdomsskolen da jeg prøvde meg igjen i februar i år. Jeg spenner meg litt men det skal gå fint med en god ledsager, sier Silje.

Glenn Fletcher (20) fra Oslo skal ledsages av kulturminister Thorhild Widvey.
Glenn fikk hjernesvulst i 2012 og har hatt en lang rehabiliteringsprosess.  Han sliter med balansen, koordinasjon og utmattelse. Før han ble syk drev Glenn aktivt med håndball, fotball, løping, langrenn, slalåm mm.  - Da jeg ble syk fikk jeg tøff behandling fordi jeg var i god form. Det at jeg tidligere har vært fysisk aktiv, har også hjulpet meg i rehabilitering. Fysisk sett har jeg måttet lære meg alt på nytt, men kunnskapen om at fysisk aktivitet er bra har vært en sterk motivasjonskilde.

Fire ministre i sporet
Foruten helseminister Bent Høie og kulturminister Thorhild Widvey, kommer finansminister Siv Jensen og arbeidsminister Robert Eriksson. Andre gjester er forsvarssjef Bruun Hansen, sjef for Forsvarets sanitet Jan Knudtzon Sommerfelt-Pettersen, generalsekretær i Norges Idrettsforbund Inge Andersen og toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Foreningen Ridderrennet har som mål å få syns- og bevegelseshemmede til å drive fysisk aktivitet året rundt. I løpet av ridderuken 8.-15. mars kan man trene langrenn, skiskyting, snowboard, alpint og truger. Nytt i år er kiting.

Hele programmet finner du på hjemmesiden www.ridderrennet.no. Sponsorer for Riddrennet 2015 er Entra og Lions. Forsvaret, Norges idrettshøyskole og Beitostølen Helsesportsenter er medarrangører.

Presse bør være på stadion fra kl. 08.30-14.00.

Kontakt

For intervjuavtaler, bilder mm ta kontakt med generalsekretær Elisabeth Kollerød, 907 66 316, elisabeth@ridderrennet.no.
Eller pressesjef Simen Kjelsrud, 415 67 503, Simen.Kjelsrud@vhss.no