Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Charity Navigator gir igjen topp-skår til Lions Clubs International Foundation (LCIF)

1. august kom beskjeden om at LCIF har fått sin syvende 4-stjerneklassifisering på rad fra Charity Navigator for effektiv forvaltning av innsamlede penger, og sitt engasjement for å være en åpen og pålitelig hjelpeorganisasjon.

Charity Navigator ble stiftet i 2001 og er den største organisasjonen som rangerer veldedighetsorganisasjoner i USA (tilsvarer Innsamlingskontrollen her i Norge). Charity Navigator undersøker økonomi, ansvarlighet og åpenhet i veldedige organisasjoner. Finansiell informasjon er basert på hver veldedighets 990-skattemelding i USA. Evalueringen viser også hvor godt organisasjonene opprettholder sine programmer og tjenester over tid.

I et brev fra Charity Navigator uttaler konsernsjef Michael Thatcher at "Lions Clubs International Foundation overstiger standardene og overgår de fleste veldedige organisasjoner i [sitt] arbeidsområde." Mr. Thatcher fortsetter med å skrive at "bare 5% av de veldedige organisasjonene vi vurderer har mottatt minst 7 påfølgende 4-stjerners evalueringer, noe som indikerer at Lions Clubs International Foundation overgår de fleste andre veldedige organisasjoner i Amerika.

Les mer om LCIF på Charity Navigotors hjemmeside

LCIFs styreformann, Naresh Aggarwal sier: "Jeg er stolt av arbeidet som LCIF gjør for å forbedre liv over hele verden. Bidragsytere til LCIF kan være trygge på at deres donasjoner blir brukt til til det de skal. Vi i hjelpefondet er spesielt stolte over at 100% av alle donasjoner går direkte til service-programmene.

Denne utmerkelsen kommer nå rett etter Lions Clubs International Foundations lansering av en omfattende innsamlingskampanje på USD 300 millioner, Campaign 100: LCIF Empowering Service. Pengene som samles inn vil styrke resultatene innenfor fokusområdene barnekreft, diabetes, sult og miljø. Dette vil bidra til at hundrevis av millioner får hjelp over hele verden.

Om Lions Clubs International Foundation (LCIF)

LCIF er det internasjonale hjelpefondet til Lions Clubs International, verdens største serviceorganisasjon med over 1,4 millioner menn og kvinner i mer enn 200 land og geografiske områder over hele verden. Siden 1968 har LCIF finansiert hjelpearbeid gjennom økonomiske bidrag fra Lionsmedlemmer og allmennheten. LCIF hjelper Lions å forbedre folks liv rundt om i verden, alt fra å bekjempe unødvendig blindhet til å kunne reagere på store katastrofer, gi verdifulle sosiale og emosjonell kompetanse til ungdom og mye mer. Lær mer på lcif.org.