Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Årets vinnertegning i Lions Fredsplakatkonkurranse er kåret
Årets vinnertegning i Lions Fredsplakatkonkurranse er kåret

Bilde 1 av 7. Vinnertegningen i den nasjonale finalen i Lions Fredsplakatkonkurranse 2018-2019. Tegnet av Dominika Leszczynska fra Lørenskog.

Vinnertegning distrikt 104 A1

Bilde 2 av 7. Vinner i Distrikt 104 A1 heter Linni Elen Lyder Hun går på Honningsvåg skole i 7. klasse. Tegningen er innsendt av Lions Club Nordkapp.

Vinnertegning distrikt B2 2018

Bilde 3 av 7. Vinner Distrikt 104 B2 heter Alice Sylvestersen, Søvik skule, 7. klasse. Innsendt av Lions Club Haram

Vinnertegning distrikt C3 2018

Bilde 4 av 7. Vinner av fredsplakatkonkurransen i Distrikt 104 C3. Tegnet av Tuva Hauglid Nilsen, Hovin skole, 7. klasse. Innsendt av Lions Club Ullensaker

vinnertegning distrikt D4 2018

Bilde 5 av 7. Vinner i  Lions Clubs International Distrikt 104 D4heter Noor Nesje Ødegård som går på Torpo skule i 6. klasse. Innsendt av LC Ål.

Vinnertegning distrikt E6 2018

Bilde 6 av 7. Vinner i  Lions Distrikt 104E6 heter Oda Iversen og går i 7. klasse på Sørbo skole i Sandne. Innsendt av LC Sandnes/Ganddal.

Vinnertegning distrikt H 2018

Bilde 7 av 7. Vinner i Distrikt 104 H heter Hennie Nygård Hellebust og går i 7. klasse på Montessoriskolen i Oslo. Tegningen er innsendt av Lions Club Oslo Lilleaker.

»

Årets vinnertegning i Lions Fredsplakatkonkurranse er kåret

Denne flotte tolkningen av "Kindness Matters" er tegnet av Dominika Leszczynska som går i 7. klasse på Luhr skole i Lørenskog. Gratulerer!

Se også de andre distriktsvinnerne (oppført i distriktenes kronologiske rekkefølge, fra A1 til J) som konkurrerte i finalen. Klikk på pilene øverst i bildet for å gå videre i billedgalleriet.

Lions Fredsplakatkonkurranse er en årlig internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år. Målet er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt fredstanken. Det er nytt tema hvert år, og for 2018-2019 var oppgaven "Kindness Matters".

Som vinner i den norske finalen får klassen til Dominika overrakt 5000 kroner som premie.

Tegningen ble innsendt av Lions Club Lørenskog som har sponset konkurransen i Lørenskog.

Tegningen til Dominika har kjempet seg gjennom flere finaler - den er kåret som klassevinner, skolevinner og distriktsvinner i løpet av høsten. Som nasjonal vinner går den nå videre til den internasjonale finalen. Den internasjonale vinneren og to familiemedlemmer får  en reise til “Lions Dag med FN”, som arrangeres i New York den 9. mars 2019. Der overrekkes premien på 5.000,- USD. De neste 23 vinnerne mottar en pengepremie på 500,- USD.

Fakta om Lions Fredsplakatkonkurranse

• Lions Clubs International arrangerer i samarbeid med FN hvert år en internasjonal tegnekonkurranse for barn med fred som tema.
  • Lions Clubs International og FN har samarbeidet i over 70 år.
  • Det anslås at 450.000 tegninger årlig er med i konkurransen på verdensbasis.
  • I Norge deltar barn ved rundt 200 skoler.
  • Målet er å fremme kreativitet og refleksjon rundt temaet fred hos barn og unge.
  • I løpet av de siste  år har mer enn åtte millioner barn fra nærmere 100 land deltatt i konkuransen.
  • Tema for 2018-2019 har vært "Kindness Matters"
FN og Lions

Lions er en frivillig, medlemsbasert humanitær organisasjon med 1,4 millioner medlemmer i over 200 land og geografiske områder. I Norge har vi 10 000 medlemmer fordelt på 400 Lions-klubber.

Lions har en rådgivende rolle i FN når det gjelder humanitære spørsmål, et samarbeid som startet rett etter andre verdenskrig. FN ble stiftet i 1945 og året etter ble Lions grunnlegger, Melvin Jones, kontaktet for å bidra til å utvikle de ikke-statlige humanitære organisasjonene (NGOs).