Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > 1,6 grasrot-millioner til Lions Club Fredrikstad
1,6 grasrot-millioner til Lions Club Fredrikstad

Lions Club Fredrikstad støtter mange gode krefter i byen. Bildet er fra en utdeling i 2014. Foto: Teddy Madsen.

1,6 grasrot-millioner til Lions Club Fredrikstad

Vålerenga leder fortsatt, men Lions Club Fredrikstad troner som nummer to blant mottakere av grasrotandeler i 2015

Lions Club Fredrikstad mottok drøyt 1,6 millioner kroner i grasrotandeler fra Norsk Tipping i 2015. De er bare slått av Vålerenga Fotball som fikk utbetalt over hele 2,9 millioner kroner. Samlet har Lionsklubbene i Norge fått 3,6 millioner fra Grasrotandelen.

– Det er helt fantastisk, sier president Asbjørn Haugdal i Lions Club Fredrikstad. – Vi har tenkt å slå Vålerenga også, ler han.

Klubbens suksess skyldes et medlem som sykler rundt på spillersteder og snakker med folk om grasrotandelen, og hjelper dem som vil med å registrere seg.

- Det er intet annet enn hardt arbeid, forteller Per Christian Lo. Å slenge innom et sted en gang i uken blir det ikke noe ut av. Jeg har flere spillesteder i Fredrikstad som jeg besøker. To-tre timer pr. dag på de store spilledagene gir resultater.

Lions Club Fredrikstad har 3553 givere.

– Det er et stort potensial der ute fordi det er mange som ikke har registrert en grasrotmottaker, sier presidenten.

Hva er Grasrotandelen?

Norsk Tipping oppgir at det bare er omtrent halvparten av deres kunder som har registrert seg som grasrotmottaker.

Grasrotandelen gir deg som spiller på et av spillene til Norsk Tipping mulighet til å velge et lag eller forening som skal få fem prosent av din spillerinnsats.

Hvis du spiller for eksempel spiller Lotto for hundre kroner, går fem kroner til den grasrotmottakeren du har registrert. For å motta midler fra Grasrotandelen, må laget eller foreningen være registrert i Frivillighetsregistret i Brønnøysund registrene.

For ordens skyld: Det koster ingenting å bli og være grasrotgiver. Spillene du kjøper koster nøyaktig det samme, men fem prosent av innsatsen går direkte til den grasrotmottakeren du velger å støtte.

Grasrotandelen ble lansert i 2009. I alt er det nesten 29 000 organisasjoner som mottar midler gjennom Grasrotandelen for 2015.