Lions i nyhetene

Forsiden > Engasjer deg > Lions i nyhetene > Mange aktiviteter under Kulturdagene - Lions i Ås
Mange aktiviteter under Kulturdagene - Lions i Ås

GLEDER SEG: Alt er klart for en ny utgave av Lions kulturdager i Ås. Fra venstre president Oddvar Haga i Lions Club Ås, president Solveig Moe-Helgesen i Lions Club Ås/Eika, Bjørg Langeland (leder av komiteen for Kulturdagene) og Kari Lilleby (ansvarlig for kunst- og håndverksmessen) fra Lions og utstiller Helene Skuterud fra Lysrommet i Kråkstad. Glasskunsten er lagd av Karin Eikeland, og Jan Baker har vært raus med å donere bilder til en god sak i år også. FOTO: STIG PERSSON, ÅS AVIS.

Mange aktiviteter under Kulturdagene - Lions i Ås

Lions-klubbene i Ås byr på et mangfold av aktiviteter fra 14. til 23. oktober.

Tradisjonen tro starter høstens store kulturfest med nattevandring i skumle strøk i Nordskogen på fredagskvelden. Lørdag er det stor kunst- og håndverksmesse i Ås kulturhus som åpnes av varaordfører Jorunn Nakken. Det er også gratis barnekino med selveste Gråtass.

Salgutstillingen omfatter egenproduserte arbeider fra 36 kunstnere og går over to dager. Produktene henvender seg til alle aldersgrupper.

På lørdagskvelden er det sang og dans i Gamle Åsgård med blant andre Ås Korforening og Folkedanslaget Springar'n. Egil Hammermo spiller trekkspill. I Ås kulturhus lørdag kveld inviterer korene Våises og Jacuzzi til sangkveld med hits fra 50- og 60-tallet. Dette ledes av Harriet Müller-Tyl.

Søndag kveld er det konsert i Ås kirke med mange unge utøvere. Konserten er et samarbeid med kantor Jostein Grolid og kulturskolerektor Alexander Krohg-Plur. Her skal det også deles ut en musikkpris som skal deles på to av de unge musikerne.

I neste uke blir det foredrag på biblioteket, opera for nybegynnere og mye mer.

– Dette er 11. året vi arrangerer Kulturdagene, sier Bjørg Sildnes Langeland, leder av komiteen for Lions Kulturdager.