Lions i nyhetene

Forsiden > Engasjer deg > Lions i nyhetene > Kom med sjekk - Lions Club Notodden Telerosa
Kom med sjekk - Lions Club Notodden Telerosa

Lions Notodden/Telerosa kom til juleavslutningen med 5000 kroner. Solbjørg Kolsrud fikk æren av å være Telerosa-nissen – ganske naturlig ettersom hun har vokst opp med sporten på hjemmebane. Som datter av Sverre Amundsen har hun vært på mange treninger og stevner i sin barndom og ungdom.

Kom med sjekk - Lions Club Notodden Telerosa

Det var helt naturlig at Solbjørg Kolsrud ble sendt i brytekjelleren da Lions Notodden/Telerosa ga klubben penger.

Artikkelen er publisert her med tillatelse fra Telen. Skrevet av journalist Trond Kaasa.

Til onsdagens juleavslutning hadde hun med seg 5000 kroner til brytegruppa – penger som kommer godt med nå som kjellerlokalet rustes opp.

Fulgt sporten lenge

Selv om brytesporten er en flere tusen år gammel kampidrett, ble ikke det første stevnet for damer arrangert før i 1980.

–Jeg hadde helt sikkert drevet med bryting som ung hvis det hadde vært vanlig på den tiden, sier Kolsrud, som var med sin far på stevner og treninger på sentrumsskolen da hun vokste opp.

–Jeg kommer fra en familie med brytetradisjoner, og den interessen har jeg tatt med meg. Hadde flere jenter vært interessert da jeg fulgte med pappa ville vi sikkert begynt vi også. Og det Snøgg Bryting har fått til de siste årene er imponerende, og de gjør en stor jobb for å engasjere unger, sier Kolsrud, datter til Sverre Amundsen.

Alle til stede i hallen

Ekstra moro var det for Kolsrud å få dele ut pengesjekken onsdag. For på juleavslutningen var stort sett alle til stede – og hun fikk sett hvilken aktivitet det er i kjelleren i Idrettshallen.

–Vi ser jo i Telen hver mandag at bryterne gjør det godt, og her har de fått trivelige lokaler.

Plass til alle

Leder June Wahl takket for gaven, og presiserte at hos brytegruppa er det plass til alle.

–Vi har også fokus på dem som ikke vil trene så mye.

• Hvis du abonnerer på Telen kan du lese saken her:  Kom med sjekk