Lions i nyhetene

Forsiden > Engasjer deg > Lions i nyhetene > - Jeg må ha en dose hver dag - Lions Club Valdres
- Jeg må ha en dose hver dag - Lions Club Valdres

Madicken og de andre hestene på gården lar seg greit håndtere av Anne Grethe i rullestolen. - Det er akkurat som om de forstår at de må vise hensyn, sier hun. (Foto: Privat)

- Jeg må ha en dose hver dag - Lions Club Valdres

Da Anne Grethe Saxegård Olaisen (30) var 11 år mistet hun begge beina, men ga aldri opp hesteinteressen. Nå er den viktigere enn noen gang.

- Det er hestene som gjør at hverdagen min går greit, smiler Anne Grethe.

Hjemme på gården i Vestre Slidre i Valdres står det tre hester. Morens nordlandshest, stefarens angloaraber og shetlandsponnien Madicken som Anne Grethe bruker.
- Du ser på øynene hennes at hun er snill. Til tross for at hun kun er fem år, er hun fantastisk grei å håndtere. Jeg kan fint håndtere henne aleine fra rullestolen, sele på og kjøre henne både på tur og i trafikken. Madicken betyr enormt mye for meg, sier hun.

Fikk sponset vogn

Selv om det hender at Anne Grethe fortsatt rir, er det kjøring som mer eller mindre har tatt over nå. I Madicken har hun fått en svært god samarbeidspartner. Men vogna hun brukte var ikke optimal med tanke på hennes handicap.

- Jeg kjenner mange i Slidre, og spesielt Åge Hovengen ble imponert over at jeg drev med hest. Han lurte på om det var noe han gjennom Lions kunne hjelpe med. Da svarte jeg at det måtte være en ny vogn slik at jeg kunne komme meg ut i terrenget, forteller Anne Grethe.