Lions i nyhetene

Forsiden > Engasjer deg > Lions i nyhetene > Feirer 100 år med 5600 tulipaner - Lionsklubbene i Verdal
Feirer 100 år med 5600 tulipaner - Lionsklubbene i Verdal

Presidentene for Lions-klubbene i Verdal Odd Bjørn Wekre og Aud Bodil Hynne markerer organisasjonens 100-årsjubileum med tulipanaksjon.Foto: Kristin Heggdal

Feirer 100 år med 5600 tulipaner - Lionsklubbene i Verdal

Den internasjonale organisasjonen Lions er 100 år i år. Det markeres med tulipanaksjon.

Lions ble grunnlagt i 1917 av Melvin Jones fra Chicago, hvor mottet er «En kommer ikke særlig langt uten å hjelpe andre», skriver organisasjonen i ei pressemelding. Lions gir en hjelpende hand til eldre, funksjonshemmede, barn og unge.

Forebyggende arbeid

I Verdal er det to Lions-klubber, en for menn og en for kvinner. Den for menn ble opprettet i 1968, hvor Odd Bjørn Wekre nå er president. Den for kvinner ble først etablert i 1991 og har Aud Bodil Hynne som president. Begge klubbene samarbeider og skal støtte lokale formål.

Markeringen av organisasjonens 100-årsjubileum skjer samtidig som årets tulipanaksjon, et årlig arrangement hvor målet er å samle inn penger til forebyggende arbeid blant barn og unge, spesielt innenfor rusfeltet.

- For anledningen har vi bestilt 5600 tulipaner, sier Hynne.