Lions i nyhetene

Forsiden > Engasjer deg > Lions i nyhetene > – Det er litt rørende å se hvor mange som dukket opp - Lions Club Sem
– Det er litt rørende å se hvor mange som dukket opp - Lions Club Sem

Mariann Valla i Lions Club Sem er primus motor for et samarbeidsprosjekt med ungdomsskolene i Tønsberg mot narkotika og rus. Dette arbeidet støttes av McDonalds i Tønsberg.

– Det er litt rørende å se hvor mange som dukket opp - Lions Club Sem

Sem Lions fikk en uventet gave under åpningen av en ny McDonald's restaurant i Tønsberg

Denne artikkelen er gjengitt etter godkjennelse fra Tønsberg Blad. Tekst og foto: Joakim Teveldal.

Etter seks ukers oppussing åpnet McDonald's i Nedre Langgate dørene som Norges mest moderne restaurant i kjeden. Det var fullt hus da Anders Spiten inviterte til åpningsfest i Nedre Langgate fredag.

Mange har nok merket arbeidet som har foregått lokalene de siste ukene, men nå er altså ventetiden over.

– Det er litt rørende å se hvor mange som møtte opp, sier Anders Spiten, som i tillegg til restauranten i Tønsberg driver fem andre McDonald's restauranter i Vestfold.

Mest moderne i Norge

20161129-ordfører-tønsberg-mcdonalds-sem-gave

Blant de frammøtte var blant andre ordfører Petter Berg. Han fikk æren av å klippe snoren i de nye lokalene.

– McDonald's har i over 20 år vært å finne i disse lokalene i Nedre Langgate og har utviklet seg til å bli et møtested for mange i Tønsberg sentrum, sa ordføreren før snoren ble klippet.

Spiten forklarer hva som er nytt i lokalene.

– I den nye annenetasjen har vi 40 nye sitteplasser. I tillegg har vi flyttet barneavdelingen opp i den nye etasjen, til et mer trivelig miljø. Interiøret reflekterer det at vi følger med i tiden og jeg stiller meg bak ordførerens uttalelse om at vi er den mest moderne McDonald's-restauranten i Norge.

Restauranteieren forteller også at McDonald's har fått en mer og mer sentral rolle i sentrumslivet.

– Vi har drevet her i over 20 år, og den dag i dag kan jeg se kunder som kommer tilbake 20 år senere. Vi har virkelig blitt en bit av byen.

Samarbeider med Lions Club

Til stede på åpningen var også Mariann Valla, visepresident i Lions Club Sem. De har vært samarbeidspartnere med McDonald's i mange år, og på fredag vanket det en overraskelse.

Etter snoren ble klipt fant Anders Spiten fram en sjekk på 15.000 kroner til klubben.

– Dette setter vi stor pris på. Vi har samarbeidet med Spiten i mange år og vi kommer til å fortsette med det, sa Valla.

Lions Club Sem har for tiden et prosjekt hvor de samarbeider med ungdomsskolene i Tønsberg i et prosjekt mot narkotika og rus.

– Hensikten er å skape et godt klassemiljø med trygge elever, gi kunnskap og klare holdninger til narkotiske stoffer og andre rusmidler, og å lære mestring av nye utfordringer ved avslutning av ungdomsskolen, forteller Valla.

Programmet finansieres i sin helhet av Tønsberg-kalenderen som selges i november hvert år. Ungdomsskolene samarbeider om salg av kalenderen, og inntektene på cirka 400.000 kroner årlig går tilbake til skoleprosjektet.